Tranzacția prin care Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, cumpără Militari Shopping Center, a fost finalizată. Atrium renunță, astfel, la România. Cea mai importantă tranzacție retail din 2014

Tranzacția prin care Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, cumpără Militari Shopping Center, a fost finalizată. Atrium renunță, astfel, la România. 
 Cea mai importantă tranzacție retail din 2014
scris 6 iul 2018

Tranzacția prin care compania de investiții și dezvoltare imobiliară Atrium European Real Estate, reprezentată de compania de consultanță imobiliară JLL, vinde Militari Shopping Center, centrul comercial din vestul Bucureștiului, către Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, pentru 95 de milioane de euro, a fost finalizată, fiind cea mai importantă tranzacție de pe piața de retail din București începând cu sfârșitul anului 2014. Atrium renunță, astfel, conform datelor analizate de Profit.ro, la singurul proiect pe care îl deține pe piața locală, urmând să își îndrepte atenția predominant spre Cehia și Polonia.

MAS Real Estate are mai multe proiecte comerciale în România împreună cu Prime Kapital, precum Era Shopping Park din Iași sau proiectul unui complex de locuințe în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei. Prime este o companie înființată la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România.

Decizia Atrium, controlat de grupul israelian Gazit-Globe, de a ieși de pe piața din România vine după ce compania a vândut 19 proprietăți pe care le deținea în Ungaria. În urma tranzacțiilor recente, portofoliul Atrium va fi reprezentat în proporție de peste 80% de proprietăți din Polonia și Cehia.

Atrium European Real Estate a achiziționat, în 2004, prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD, cu 20 milioane euro. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunțat că a alocat 67 milioane euro. În 2014, proiectul a fost extins de la o suprafață închiriabilă de 53.400 metri pătrați la 54.100 metri pătrați. Anul trecut, zona de food-court a fost refăcută, iar lanțul de cafenele Starbucks a deschis prima cafenea drive thru în cadrul parcului de retail.

100 de milioane de smartphone-uri cu senzor de amprente integrat în ecran ar putea fi lansate anul viitor CITEȘTE ȘI 100 de milioane de smartphone-uri cu senzor de amprente integrat în ecran ar putea fi lansate anul viitor

Anul trecut, Militari Shopping Center a înregistrat venituri nete din chirii de 6,9 milioane de euro, în ușoară creștere față de cel de 2016, deși gradul de ocupare al proiectului s-a diminuat ușor, la 99,2%.

Atrium European Real Estate deține 39 de proprietăți în Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria, România și Letonia. Veniturile totale la nivel de grup au fost de 190 milioane de euro, în ușoară creștere față de 2016.

MAS Real Estate a fost fondată în 2009. Compania, înregistrată în Insulele Virgine, are în portofoliu active de peste 460 milioane de euro, în Germania, Marea Britanie, România, Elveția, Polonia și Slovenia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
atrium
militari
militari shopping center
tranzactie
imobiliare
mas eal estate