Immochan cooptează un investitor chinez pentru construcția parcului de amuzament EuropaCity

Immochan cooptează un investitor chinez pentru construcția parcului de amuzament EuropaCity

Foto: EuropaCity

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 feb 2016

Grupul chinez Dalian Wanda, cel mai mare dezvoltator mondial de proiecte comerciale imobiliare, și Immochan, divizia de real estate a grupului francez Auchan, au încheiat un parteneriat pentru construcția unui parc de distracții în apropiere de Paris. Cu o valoare estimată la peste 3 miliarde de euro, EuropaCity este cel mai mare proiect privat din sectorul european imobiliar destinat petrecerii timpului liber.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cu o suprafață totală de peste 80 de hectare, EuropaCity va fi amplasat la 10 kilometri distanță de Paris și va include, printre altele, un parc tematic ce se va întinde pe o suprafață de peste 10 hectare, un circ, o sală pentru concerte, hoteluri, centre de conferințe și restaurante și magazine, potrivit unui comunicat al Dalian Wanda Group (Wanda).

La construcția proiectului, care va fi finalizat în 2024, vor lucra circa 20.000 de angajați. Wanda va contribui cu o sumă nespecificată la finanțarea proiectului și va asigura expertiza și know-how pe partea de servicii hoteliere și de entertainment.

Centrul de agreement pentru \ CITEȘTE ȘI Centrul de agreement pentru "sporturi inedite" Freelo, extins cu încă 2.300 de metri pătrați

EuropaCity este un proiect inițiat și implementat de Immochan. Potrivit datelor publicate pe site-ul EuropaCity, investiția Immochan în cadrul proiectului se ridică la 2 miliarde de euro.

Immochan este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare comerciale din Europa. Compania a fost înființată în 1976 pentru a gestiona patrimoniul grupului francez Auchan, iar acum operează 375 de centre comerciale în 12 țări, cumulând 2,3 milioane de metri pătrați de galerii comerciale.

În România, activitatea Immochan este concentrată pe patru direcții de business, respectiv dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan, leasing pentru galeriile comerciale și a retail park-urilor, activități de property management pentru galeriile comerciale și valorizarea patrimonială a proprietăților grupului Auchan.

KBC lichidează fosta Romstal Leasing la 10 ani de când a cumpărat compania cu 70 mil. euro CITEȘTE ȘI KBC lichidează fosta Romstal Leasing la 10 ani de când a cumpărat compania cu 70 mil. euro

Fondat în 1988, grupul chinez Wanda este lider mondial pe segmentul proprietăților comerciale. De asemenea, Wanda operează cel mai mare lanț cinematografic la nivel global și este un investitor major în sectoare precum turismul și activitățile de entertainment.

La începutul anului, grupul chinez a plătit 3,5 miliarde de dolari pentru achiziția unei participații majoritare la studioul american Legendary Entertainment, producătorul unor filme celebre, precum Jurassic World, Dark Knight, Batman și Godzilla.

Wanda este deținut de miliardarul chinez Wang Jianlin, unul dintre cei mai bogați oameni din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
immochan
dalian wanda
europacity
parc distractii
investitie