Implicarea grupului imobiliar austriac Signa în sectorul de retail a fost o greșeală, potrivit unuia dintre directori

Implicarea grupului imobiliar austriac Signa în sectorul de retail a fost o greșeală, potrivit unuia dintre directori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

A fost o greșeală pentru grupul imobiliar austriac Signa să se aventureze în afacerile cu amănuntul, deoarece acest lucru l-a costat capital care îi lipsea cu mult atunci când a încercat să evite insolvența, a declarat directorul Alfred Gusenbauer, în comentarii difuzate sâmbătă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gusenbauer, fost lider al social-democraților și cancelar austriac, a fost unul dintre cei mai înalți directori din complexa constelație de aproximativ 1.000 de companii care alcătuiesc Signa, cea mai mare victimă de până acum a problemelor care afectează sectorul imobiliar din Europa, scrie News.ro.

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Achiziții realizate doar de agricultori români. HARTA prețurilor CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Achiziții realizate doar de agricultori români. HARTA prețurilor

Holdingul Signa a depus cerere de insolvență în noiembrie, cu datorii de aproximativ 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari). De atunci, diverse unități i-au urmat exemplul.

Signa are proiecte de mare profil și magazine universale în Germania, Austria și Elveția.

”Cred că aventurarea în comerțul cu amănuntul a fost o greșeală”, a declarat Gusenbauer la radioul ORF, într-un interviu.

El este președintele consiliului de supraveghere al diviziilor Signa Prime Selection și Signa Development și a făcut parte din consiliul consultativ al grupului, recent dizolvat, al Signa Holding, care l-a inclus pe fondatorul Signa, Rene Benko.

El a subliniat probleme precum pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina, inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzii ale Băncii Centrale Europene, ca au afectat piața imobiliară și au contribuit la deficitul de numerar al grupului.

"Schimbările din mediul pieței au condus la o accelerare a unei situații care ar fi necesitat capital suplimentar. Din păcate, acesta nu a fost disponibil deoarece Signa s-a angajat în această aventură de retail, care ne-a costat mai mult de un miliard de euro", a spus Gusenbauer.

Magazinul german al Signa, Galeria Karstadt Kaufhof, a depus cerere de insolvență săptămâna aceasta, pentru a treia oară în ultimii ani.

O nouă stațiune apare pe litoralul românesc. Investitorii imobiliari și-au făcut deja planurile CITEȘTE ȘI O nouă stațiune apare pe litoralul românesc. Investitorii imobiliari și-au făcut deja planurile

De asemenea, Signa a vândut recent lanțul de mobilă austriac Kika/Leiner și participația sa în lanțul de magazine universale Selfridges din Marea Britanie.

De asemenea, Signa este co-proprietar al lanțului de magazine universale elvețiene Globus.

"Nu ați menționat cel mai mare faliment în acest context. Acesta a fost Signa Sports United", a adăugat Gusenbauer, referindu-se la o afacere online de vânzare cu amănuntul de articole sportive, despre care a spus că a costat Signa "aproximativ 800 de milioane de euro în numerar".​

viewscnt
Afla mai multe despre
signa
austria
retail