Signa Real Estate Management Germany a depus o cerere oficială de faliment la un tribunal din Berlin

Signa Real Estate Management Germany a depus o cerere oficială de faliment la un tribunal din Berlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Signa Real Estate Management Germany a depus o cerere oficială de faliment la tribunalul districtual Charlottenburg din Berlin, potrivit revistei germane Spiegel, pe măsură ce criza din grupul imobiliar al magnatului Rene Benko, care deține active de 27 de miliarde de euro, se adâncește, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea afectează o filială germană a Signa Prime Selection, unde magnatul Benko și-a reunit proprietățile sale valoroase existente, se arată în raport.

Volkswagen își schimbă politica de concediu pentru manageri, pe fondul eforturilor de reducere a costurilor CITEȘTE ȘI Volkswagen își schimbă politica de concediu pentru manageri, pe fondul eforturilor de reducere a costurilor

Separat, ziarul austriac Der Standard a scris că o declarație de faliment pentru Signa Group ar putea avea loc marțea viitoare, citând o sursă.

În aceeași zi sunt planificate întâlniri ale angajaților Signa, când aceștia vor primi informații despre insolvență și pașii următori, scrie News.ro.

Signa Group a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Reuters. Instanța nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Grupul Signa are active de 27 de miliarde de euro (28,8 miliarde de dolari) și active de 25 de miliarde de euro aflate în dezvoltare.

Zeci de bănci, companii de asigurări și fonduri de pensii au finanțat și investit de-a lungul anilor în companii Signa, arată prospecte de vânzare de obligațiuni și o prezentare Signa văzute de Reuters.

Proiect legislativ: Bursa pentru studenții români de pretutindeni, cumulabilă cu alte burse CITEȘTE ȘI Proiect legislativ: Bursa pentru studenții români de pretutindeni, cumulabilă cu alte burse

Legăturile financiare ale Signa Group sunt deosebit de puternice în Austria, unde a fost fondată și își are sediul compania.

Germania, cea mai mare economie a Europei, se află în mijlocul unei crize imobiliare, după ce o creștere bruscă a ratelor dobânzilor și a costurilor clădirilor i-au forțat pe unii dezvoltatori să intre în insolvență și au pus în așteptare tranzacțiile și construcțiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
signa real estate management germany
faliment