Tatian Diaconu devine investitor imobiliar, după ce a condus mai bine de un deceniu afacerile imobiliare ale grupului Auchan în România

Tatian Diaconu devine investitor imobiliar, după ce a condus mai bine de un deceniu afacerile imobiliare ale grupului Auchan în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 sep 2023

Tatian Diaconu a intrat pe calea antreprenoriatului din această lună, după 12 ani în care a condus afacerile imobiliare ale grupului francez Auchan în România. El vizează identificarea de proiecte imobiliare sustenabile în care să investească personal sau spre care să atragă investitori mai puternici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Diaconu și-a înființat, la Brașov, firmă TD Real Estate Consultancy prin intermediul căreia va investi în proiecte imobiliare.  

„Încerc să îmi exploatez experiența acumulată înspre proiecte de regenerare urbană cu un urbanism mai sustenabil. Vreau să identific proiecte în care, la scara mea, să și investesc sau să găsesc investitori care poate visează la proiecte mai mari. Îmi voi continua meseria, dar dintr-o dimensiune mai antreprenorială“, a declarat, pentru Profit.ro, Tatian Diaconu.

Parcursul său profesional a început ca ofițer de armată, după care s-a mutat în Franța și a început să lucreze pentru Decathlon, unde a ajuns director de dezvoltare în 2006.

EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România

Grupul Auchan, din care face parte din Decathlon, a înființat din 2012 o divizie imobiliară și în România și l-a pus la conducerea ei pe Tatian Diaconu. Compania și-a schimbat ulterior denumirea în Ceetrus și a ajuns unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale din România, având în coproprietate cu Auchan 23 din cele 33 de hipermarketuri pe care francezii le-au deschis în România, ceea ce reprezintă o suprafață comercială închiriată de 150.000 metri pătrați, la care se adaugă mallul Coresi Shopping Resort din Brașov.

În 2021, Asociația Familială Mulliez, care controlează aproape tot imperiul de retail al grupului Auchan, a decis să pună în comun proprietățile imobiliare ale companiilor pe care le coordonează, din care, în România, sunt prezente Auchan, Decathlon și Leroy Merlin, cu scopul de a gestiona mai eficient dezvoltarea imobiliară a grupului. Noua entitate, denumită Nhood România, a fost condusă până în 31 iulie de Tatian Diaconu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tatian diaconu