FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița

FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița

Cartierul Coresi din Brașov este cel mai important activ al grupului Auchan în România

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 30 iun 2021

Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez – una dintre cele mai bogate din Franța, a inaugurat la Brașov primul său hotel, în urma unei investiții de circa 16 milioane de euro, și intenționează să continue cu un al doilea în Reșița, de dimensiuni similare și, posibil, operat de aceeași echipă a omului de afaceri Daniel Popescu, proprietarul hotelului Kronwell din Brașov, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Auchan a construit un hotel de 4 stele cu 133 de camere, denumit Qosmo, în cadrul complexului Coresi, dezvoltat în locul fostei fabrici Tractorul Brașov. Acesta este primul hotel construit de grup la nivel internațional. Al doilea hotel dezvoltat de Auchan este în orașul Vigo, din Spania, și urmează a se inaugura în 3-4 săptămâni.

Pentru o piață ca România, rentabilizarea unei astfel de investiții poate fi făcută într-un orizont rezonabil de 10 ani, spun reprezentanții grupului din România. Înainte de a începe construcția, investitorul a făcut un studiu din care a reieșit o nevoie de 1.000 de paturi pe segmentul hotelier de 4-5 stele în Brașov, motiv pentru care acesta speră să mai apară și alți investitori care să construiască hoteluri mari în întâmpinarea cererii.

FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița
„Nu ne propunem să deschidem o divizie hotelieră nouă, dar când vom recrea un context ca la Brașov, ne vom întreba dacă nu-și are locul și un hotel. În proiectul pe care îl avem în lucru la Reșița este deja prevăzut un hotel. Nu suntem investitori sau operatori hotelieri. În Reșița suntem în faza de obținere a PUZ-ului și până să discutăm despre cine îl va opera vor mai trece 2 ani, însă avem suficient de multe premize să credem că va fi Kronwell. Un hotel bun trebuie să aibă în jur de 100 de camere ca să fie relevant și vrem să facem hoteluri bune“, a declarat Tatian Diaconu, CEO al Nhood România, care gestionează activitatea imobiliară a companiilor din grupul Auchan.

Francezii au anunțat încă din toamna anului trecut că vor să facă un proiect mixt de zeci de milioane de euro prin revitalizarea urbană a fostei platforme industriale Mociur a Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR). În acest plan este cuprins, în faza a doua de execuție, un hotel cu o suprafață de 11.700 de metri pătrați și 150 de camere.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman - o nouă afacere imobiliară care sparge borna de preț CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman - o nouă afacere imobiliară care sparge borna de preț

Grupul Auchan și-au extins divizia imobiliară în România încă din 2012, iar astăzi aceasta este unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale din România, având în coproprietate cu Auchan 23 din cele 33 de hipermarketuri pe care francezii le-au deschis în România, ceea ce reprezintă o suprafață comercială închiriată de 150.000 metri pătrați, la care se adaugă mallul Coresi Shopping Resort din Brașov.

Recent, grupul a format o nouă entitate, Nhood România, care va fi mandatată de Auchan, Decathlon și Leroy Merlin pentru servicii de dezvoltare imobiliară. Anterior, patrimoniul imobiliar al Asociației Familiale Mulliez era limitat de relația dintre Ceetrus (divizia imobiliară) și Auchan, dar acum se răsfrânge și asupra celorlalte branduri din grup. Portofoliul inițial al Nhood este format din aproape 300 de proprietăți în Europa, inclusiv 76 în Franța, cu un potențial de dezvoltare a 30.000 de locuințe în 40 de proiecte. Proprietățile pentru care Nhood are mandat sunt evaluate la peste 8 miliarde de euro.

Calculele companiei arată că, în următorii 10 ani, Nhood va putea construi 4 milioane de metri pătrați, din care o treime locuințe, în cele 10 țări în care activează, doar pe terenurile existente puse la comun de Ceetrus și Auchan. În România, divizia imobiliară a grupului Auchan avea în plan să investească peste 300 de milioane de euro în următorii 5 ani, plan care va fi gestionat, în continuare, de Nhood.

EXCLUSIV Adriean Videanu - prima etapă a proiectului său imobiliar gigant din locul fostei fabrici Titan Mar. „Suntem în discuții pentru dezvoltare!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adriean Videanu - prima etapă a proiectului său imobiliar gigant din locul fostei fabrici Titan Mar. „Suntem în discuții pentru dezvoltare!“

În perioada pandemiei, valoarea portofoliului imobiliar gestionat de Ceetrus în România a scăzut cu 10% până la 323 milioane de euro la sfârșitul anului trecut, iar cifra de afaceri a companiei, formată din chiria colectată de la cele 23 de centre comerciale, a scăzut cu 22% în 2020.

Asociația Familială Mulliez a fost fondată în 1955 de Gerard Mulliez, al șaselea cel mai bogat om din Franța, cu o avere estimată la 26 miliarde de euro în 2020 de către revista franceză Challenges.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
hotel brasov
qosmo
coresi
resita