ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală

ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 mai 2021

Fondul ungar de investiții Adventum, care administrează active în valoare de peste 250 de milioane de euro, a semnat un acord de achiziție a complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera cu dezvoltatorul belgian Atenor, într-o tranzacție estimată la peste 150 de milioane de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: La o valoare de vânzare de peste 150 de milioane de euro, tranzacția Hermes Business Campus se plasează în rândul celor mai mari tranzacții imobiliare încheiate vreodată pe piața locală și cea mai mare din anul acesta.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

De asemenea interesant: Hermes Business Campus este primul proiect dezvoltat de Atenor în România și a fost construit pe o parte din terenul fostei fabrici Electronica din Pipera. Proiectul a fost scos la vânzare în urmă cu mai mulți ani, însă, în ciuda interesului, cumpărătorii s-au retras. Printre pretendenți s-au numărat banca de investiții Morgan Stanley și Shikun & Binui, controlat de comerciantul de diamante Naty Saidoff.

Vânzarea va permite acum Atenor să scadă cu 120 de milioane de euro datoria netă.

Grupul ungar Adventum, deținut integral de echipa de management condusă de Kristóf Bárány, are în administrare active de peste 250 de milioane de euro. Managementul fondului a executat, până acum, investiții în valoare de peste 1,5 miliarde de euro în regiunea Europei Centrale și de Est.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Fondul face parte dintr-o listă mai lungă de investitori cu capital ungar intrați recent pe piața imobiliară românească. Este vorba despre Tamás Leisztinger, apropiat al premierului ungar Viktor Orbán și aflat în topul celor mai bogați unguri, Dániel Jellinek, în topul celor mai bogați unguri pe poziția a zecea, care prin firma sa, Indotek, a cumpărat mallul Promenada Târgu Mureș. De asemenea, în vara anului trecut, Optima Investment, administratorul fundațiilor create de Banca Națională a Ungariei, a definitivat achiziția pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Globe Trade Centre, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori din România, cu prezență regională.

Atenor a definitivat, în vara anului trecut, refinanțarea complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, în valoare de 80 de milioane de euro, cu un consorțiu format din banca germană pbb Deutsche Pfandbriefbank și cea austriacă Erste Bank.

Complexul, format din trei clădiri în suprafață de 75.000 de metri pătrați, generează un venit anual din chirii de 10,3 milioane de euro, cu chiriași precum Genpact, DB Schenker, Luxoft, Lavalin sau Mondelez.

EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte

Investițiile imobiliare realizate în România în primul trimestru din acest an au totalizat 98 milioane euro, în scădere cu 19% față de volumul tranzacționat în aceeași perioadă a anului trecut, conform unui raport de piață realizat de compania de consultanță imobiliară CBRE.

În total, în primele trei luni, au fost închise 9 tranzacții imobiliare, cu o valoare medie de 11 milioane euro.

Cea mai mare tranzacție a fost reprezentată de achiziția clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza, vândută de instituția bancară BCR către fondul austriac de investiții Immofinanz pentru aproximativ 36 milioane euro și anunțată de Profit.ro.

În trimestrul al doilea din acest an, s-a mai definitivat și tranzacția prin care omul de afaceri Ion Rădulea a vândut grupului austriac Uniqa prima clădire de birouri din cadrul complexului The Light cu un preț ce depășește 50 de milioane de euro, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
adventum
hermes business campus
atenor