CONFIRMARE Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, a achiziționat clădirea de birouri The Light One de la Ion Rădulea

CONFIRMARE Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, a achiziționat clădirea de birouri The Light One de la Ion Rădulea

The Light One

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Compania Uniqa Real Estate Management, administratorul activelor imobiliare ale asigurătorului austriac Uniqa, a achiziționat prima clădire de birouri dezvoltată de River Development, compania omului de afaceri Ion Rădulea, în cadrul complexului The Light confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Tranzacția, ce depășește 50 de milioane de euro, a fost anunțată de Profit.ro din momentul inițierii.

Prima clădire a complexului The Light a fost scoasă pe piață de către River Development în 2019 cu un preț de 54,1 milioane de euro, echivalentul unui randament brut de sub 7%, mișcare despre care Profit.ro a scris în premieră.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

River Development și UNIQA Real Estate GmbH au finalizat tranzacția privind achiziția clădirii de birouri The Light One, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 21.653 metri pătrați, este anunțat acum.

„The Light One este un reper de dezvoltare pentru clădirile de birouri din București și suntem mândri de ceea ce am realizat. Tranzacția de astăzi reprezintă pentru noi un succes, cu atât mai mult cu cât s-a desfășurat într-o perioadă de timp marcată de provocări. Vânzarea clădirii The Light One ne va permite dezvoltarea viitoare a celorlalte proiecte, pe care le avem în Sema Parc și The Light”, declară Ion Rădulea, fondator și CEO al River Development, dezvoltatorul proiectului Sema Parc. 

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

„The Light este un proiect remarcabil, a cărui dezvoltare continuă în fazele următoare. Faptul că am reușit preluarea The Light One pentru UNIQA și clienții noștri în condițiile unui mediu plin de provocări ne face încrezători că ne vom atinge obiectivele viitoare în București și în regiunea Europei Centrale și de Est”, declară Thomas Erdmann, Director General al UNIQA Real Estate GmbH.

Imobilul are un grad de ocupare de peste 90% și chiriași precum Regina Maria, cu cel mai mare centru pediatric al lor și cabinete dedicate adulților, ON Semiconductor, Comdata, Manpower Group, Sweat Concept, Vego Holding sau Banca Transilvania.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Complexul The Light, care presupune construirea a trei clădiri de birouri și a unui bloc cu 196 de apartamente, a fost proiectat cu gândul la vânzare. Dezvoltatorul a avut o experiență similară în 2006, când a vândut două clădiri de birouri din cadrul Sema Parc către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 de milioane de euro.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

River Development a livrat, la finalul anului 2019, prima clădiri de birouri din The Light, o investiție de 33,5 milioane de euro, care a scos pe piață un spațiu de 21.653 de metri pătrați. Imobilul cu 11 etaje a fost scos la închiriere cu 14,5 euro/metru pătrat, potrivit informațiilor Profit.ro.

„Considerăm că tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional“, declara Ion Rădulea în urmă cu un an.


Uniqa mai deține pe piața românească două imobile de birouri: Floreasca Tower și sediul central al Uniqa, ambele amplasate în nordul Bucureștiului. Floreasca Tower, o clădire cu o suprafață închiriabilă brută de 7.614 metri pătrați, amplasată peste drum de mallul Promenada, a fost cumpărată de Uniqa în 2005 de la Raiffeisen evolution și Strabag, dezvoltatorul și constructorul imobilului. Uniqa a deținut până în decembrie 2016 o treime din acțiunile Raiffeisen evolution – divizia de dezvoltare imobiliară a grupului financiar austriac Raiffeisen, iar ulterior participația sa a fost cumpărată de Strabag.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Uniqa Real Estate a mai cumpărat o clădire de birouri situată la intersecția străzilor Ceasornicului și Nicolae Caramfil pentru a grupa aici operațiunile de asigurări ale Uniqa din București. Clădirea de circa 3.500 metri pătrați găzduise anterior sediul băncii UniCredit.

Grupul Uniqa este al doilea asigurător de pe piața austriacă, după Vienna Insurance Group (proprietarul Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață). Divizia sa imobiliară administrează circa 300 de proprietăți în Austria, Germania și Europa Centrală și de Est. Proprietățile deținute de Uniqa au o suprafață totală de 1 milion de metri pătrați.

Cei aproximativ 23.500 de angajați și parteneri exclusivi de vânzări deservesc un număr de circa 15,5 milioane clienți din 18 țări. UNIQA este al doilea grup de asigurări ca mărime în Austria, cu o cotă de piață de peste 21%. UNIQA este activă în 15 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est. Compania sa specializată în managementul activelor, UNIQA Real Estate Management GmbH gestionează active de peste 2,8 miliarde Euro, constând în proprietăți imobiliare în Austria și regiunea Europei Centrale și de Est.

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură. River Development dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total desfășurată) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, circa 150.000 mp suprafața total construită), ambele aflate în zona central vestică a capitalei și în diferite stadii de dezvoltare.

River Development are în portofoliu peste 150.000 mp de spații de birou și a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați noile clădiri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin. Clădirile London și Oslo cu livrare în Q4 2021 vor adăuga alți 31.500 mp (suprafață închiriabilă) de birouri de clasă A în cadrul proiectului Sema Parc.

În cadrul celui de-al doilea proiect al său din portofoliu - The Light, River Development a livrat deja prima fază – The Light One, o clădire de birouri de clasă A în suprafață închiriabilă de 21.653 mp.

 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa
river development
the light one
ion radulea