Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în luna ianuarie a acestui an, ca serie brută, cu 14,7%, față de luna ianuarie 2023, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 15%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”În luna ianuarie 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna decembrie 2023, ca serie brută, cu 77%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 34,2%. Față de luna ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 14,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 15%”, arată datele INS.

FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi CITEȘTE ȘI FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi

Ianuarie 2024 comparativ cu decembrie 2023

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 77%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi și lucrările de întreținere și reparații curente (-77% fiecare) și la lucrările de reparații capitale (-76,7%), scrie News.ro.

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcții inginerești (-79,6%), clădirile rezidențiale (-77,9%) și la clădirile nerezidențiale (-70,8%).

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 34,2%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-40,8%), lucrările de întreținere și reparații curente (-17,7%) și la lucrările de reparații capitale (-9,7%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale (-47%), construcțiile inginerești (-28,9%) și la clădirile nerezidențiale (-16%).

Ianuarie 2024 comparativ cu ianuarie 2023

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcții noi (-20,7%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-1,9%).

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 4,3%. Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-53,1%) și la construcțiile inginerești (-0,3%).

Clădirile nerezidențiale au crescut cu 5,8%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe total, cu 15,0%. Pe elemente de structură, lucrările de construcții noi au scăzut cu 20,7%.

Cele mai periculoase drumuri din România CITEȘTE ȘI Cele mai periculoase drumuri din România

Creșteri s-au evidențiat la lucrările de reparații capitale (+4,6%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+1,5%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 53,2%.

Construcțiile inginerești și clădirile nerezidențiale au crescut cu 7,6%, respectiv cu 6,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii