Meta Estate Trust semnează două noi tranzacții: un exit cu randament anualizat de aproximativ 30% și o consolidare a unei investiții în Poiana Brașov

Meta Estate Trust semnează două noi tranzacții: un exit cu randament anualizat de aproximativ 30% și o consolidare a unei investiții în Poiana Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță debutul activității investiționale ale anului prin două tranzacții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania semnează exit-ul din proiectului imobiliar Mobexpert Homes, cu un randament anualizat de 29,6%. Investiția în acest proiect a fost una de tip Early Stage, Meta Estate alăturându-se dezvoltatorului la începutul proiectului prin achiziția unui pachet de 10 unități. Incasările totale în urma exitului însumeaza aproximativ 6,7 milioane lei.

FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi CITEȘTE ȘI FOTO Ilie Dumitrescu a scos la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi

O altă tranzacție încheiată de Meta Estate Trust a fost aceea de achiziționare a companiei Poiana SPV 6814 SRL. Această tranzacție a fost încheiată cu scopul de a consolida poziția Meta Estate în Poiana Brașov, zonă de interes investițional, și de a supra-garanta investiția acționarilor Meta Estate realizată până la acest moment.

„Cele două tranzacții indică un început de an dinamic pentru Meta Estate Trust, în care echipa noastră face pași pentru realizarea obiectivelor asumate. Prin aceste tranzacții, pe de o parte am valorificat investițiile existente în momentul în care și-au atins maturitatea și am obținut randamente atractive pentru investitori. Pe de altă parte, încă de la preluarea mandatului atât eu cât și echipa mea am fost preocupați de consolidarea portofoliului. În acest sens, am căutat să securizăm poziția strategică a companiei din investițiile noastre.”, spune Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Tranzacțiile se înscriu în planurile anunțate la începutul anului de a concentra activitatea primului trimestru pe realizarea exit-urilor din proiectele din portofoliu ajunse la maturitate. Astfel, începând cu Q3 2023,  Meta Estate Trust estimează că se va afla într-o poziție solidă de capitalizare pentru a realiza noi investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
imobiliare