ANUNȚ Ce se întâmplă cu brandul The Body Shop în România, după restructurarea și insolvența declanșată în Europa

ANUNȚ Ce se întâmplă cu brandul The Body Shop în România, după restructurarea și insolvența declanșată în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2024

Operațiunile din România ale brandului The Body Shop sunt conduse de IQ Verde, parte din Cosmos Group, condus de Lefteris Koklas, iar operațiunile de restructurare din vestul Europei nu afectează activitatea din România, transmit reprezentanții francizatului local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la preluarea de anul trecut, noul proprietar Aurelius Group încearcă să reorganizeze modelul de business în câteva țări cheie din Europa, dar acest lucru nu afectează francizele internaționale ca România și Slovenia, este arătat.

Bimbo confirmă expansiunea pe piața din România, anunțată de Profit.ro CITEȘTE ȘI Bimbo confirmă expansiunea pe piața din România, anunțată de Profit.ro

Pentru România, în aprilie este programată deschiderea unui nou magazin, în Palas Iași, tot sub conceptul de Workshop Experience. Alte deschideri sunt planificate până la sfârșitul anului.

Luna trecută a fost relatat că afacerile europene ale The Body Shop au început să se închidă, magazinele germane fiind puse sub administrare specială, iar personalul din Belgia a fost anunțat că va fi concediat.

Închiderile au loc după ce Aurelius, specialistul german în restructurare care a cumpărat The Body Shop anul trecut, a pus în administrare principala afacere din Marea Britanie a lanțului de cosmetice.

Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment CITEȘTE ȘI Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment

Fondul german de investiții Aurelius Group a preluat anul trecut rețeaua britanică de magazine pentru produse de înfrumusețare The Body Shop de la retailerul brazilian Natura & Co, într-o tranzacție de 207 milioane lire sterline.

Natura a cumpărat The Body Shop de la L'Oreal, în 2017, cu circa 1 miliard de lire sterline.

La sfârșitul lunii august, magazinele The Body Shop din România au fost redeschise sub un nou concept.

The Body Shop a fost fondată de antreprenoarea britanică Anita Roddick în 1976. Primul magazin The Body Shop a fost deschis în Brighton, pe coasta de est a Angliei.

În 2022, Aurelius, cu sediul în Germania și birouri în cinci țări, a cumpărat retailerul de îmbrăcăminte sport Footasylum de la JD Sports.

Fondul a fost lansat în 2005 de Dirk Markus și Gert Purkert, ambii foști consultanți McKinsey, ca un vehicul privat care investește în companii mici și mijlocii.

În aprilie 2021 a lansat un fond de investiții de 500 de milioane de euro pentru spin-off-uri corporative și companii în tranziție. Datorită abordării Grupului Aurelius de a cumpăra și dezvolta active de valoare, acesta este adesea denumit "Berkshire Hathaway-ul german", o comparație cu grupul american de investiții condus de Warren Buffet.

Patronul care vindea burgeri cu foiță de aur, condamnat la 5 ani de închisoare cu acuzația de trafic de influență CITEȘTE ȘI Patronul care vindea burgeri cu foiță de aur, condamnat la 5 ani de închisoare cu acuzația de trafic de influență

Aurelius a mai achiziționat VAG (producător din Mannheim de supape de apă și apă uzată), Ideal World (canal TV britanic de cumpărături de acasă), Calumet Photographic (cel mai mare dealer de echipamente foto din Europa), Dr. Scholls (producător de încălțăminte), McKesson UK (jucător pharma).

The Body Shop are acum aproximativ 2.500 de magazine în peste 70 de țări.

În ultima perioadă, rezultatele au dezamăgit investitorii. Vânzările retailerului au scăzut în trimestrul III cu 13%, până la 830 de milioane de lire, comparativ cu perioada similară a anului anterior. Profiturile de bază au fost afectate de costurile de restructurare, câștigul înainte de dobândă, impozite, depreciere și amortizare scăzând cu două cincimi, până la 62 de milioane de lire.

Magazinele Body Shop din România, operate în regim de franciză, erau închise de la începutul verii 2023, compania anunțând atunci că pregătește un nou concept pe piața locală - “un workshop unde toți clienții se vor bucura de o experiență unică de cumpărături”.

Ulterior, Profit.ro a anunțat că magazinele vor fi redeschise pe piața locală, sub un nou cncept.

Astfel, primul magazin sub noul concept a fost anunțat ca redeschis pe 1 septembrie, în mall-ul AFI Cotroceni, urmat de magazinul online.

viewscnt
Afla mai multe despre
the body shop
aurelius group