CONFIRMARE Carrefour - în ultima etapă pentru a prelua operațiunile cora în România

CONFIRMARE Carrefour - în ultima etapă pentru a prelua operațiunile cora în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 apr 2023

Retailerul francez Carrefour a intrat în ultima etapă pentru preluarea operațiunilor cora din România, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La acest moment, tranzacția nu este finalizată, conform datelor Profit.ro.

Detalii urmează să fie anunțate de Carrefour săptămâna viitoare, conform surselor din piață.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Carrefor nu au dorit să comenteze.

EXCLUSIV CONFIRMARE Iustinian Belghir pleacă din postul de General Manager al Glovo România&Moldova. A doua plecare de la vârful companiei în mai puțin de 3 luni UPDATE CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Iustinian Belghir pleacă din postul de General Manager al Glovo România&Moldova. A doua plecare de la vârful companiei în mai puțin de 3 luni UPDATE

La rândul lor, reprezentanții cora, contactați de Profit.ro, nu au comentat până la acest moment.

În 2019, Profit.ro a anunțat că furnizori ai Romania Hypermarche, principala companie locală prin care sunt derulate operațiunile din România ale retailerului Cora, din grupul franco-belgian Louis Delhaize, vorbesc despre negocieri inițiate între grupul francez de retail Carrefour și această companie pentru preluarea hipermarketurilor Cora din București și marile orașe. 

De tranzacție era interesat și Auchan.

EXCLUSIV FOTO Celebrul lanț american de restaurante Chuck E. Cheese a pus România în stand by CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Celebrul lanț american de restaurante Chuck E. Cheese a pus România în stand by

În 2021, grupul franco-belgian Louis Delhaize a ajuns la un acord cu grupul austriac Supernova pentru a-și vinde întregul portofoliu imobiliar din România cu scopul închirierii ulterioare a hipermarketurilor cora, operațiune anunțată anterior de Profit.ro. Retailerul nu și-a vândut și afacerea de bază, ci a continuat să opereze hipermarketurile cora.

Surse Profit.ro estimează valoarea tranzacției la circa 150 milioane de euro.

Lanțul Cora ocupă locul 11 în topul celor mai mari retaileri după cifra de afaceri înregistrată în 2020, după Penny, Selgros și Artima (parte a grupului Carrefour).

EXCLUSIV Altex vizează 10 magazine noi și extinde suprafața de expunere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Altex vizează 10 magazine noi și extinde suprafața de expunere

Carrefour România a încheiat anul financiar cu 402 magazine în toate formatele la sfârșitul lunii decembrie 2022 - hipermarket, market, express și discount, precum și o prezență online cu livrare pentru întregul portofoliu de produse.

Astfel, în 2022, Carrefour și-a continuat expansiunea și a deschis 46 de magazine, dintre care patru magazine Supeco (discounter), trei Carrefour Market și 29 Carrefour Express și 10 magazine în regim de franciză; alături de o extindere a amprentei digitale prin intermediul partenerilor, Bringo și Glovo România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cora
cora romania
hipermarket cora
romania hypermarche sa
louis delhaize
retail
comert cu amanuntul
retail modern