Furnizori ai Cora vorbesc despre negocieri inițiate cu Auchan pentru preluarea celor 11 hipermarketuri. De tranzacție ar fi interesat și Carrefour. UPDATE: Precizările Cora

Furnizori ai Cora vorbesc despre negocieri inițiate cu Auchan pentru preluarea celor 11 hipermarketuri. De tranzacție ar fi interesat și Carrefour. UPDATE: Precizările Cora
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 feb 2019

Furnizori ai Romania Hypermarche, principala companie locală prin care sunt derulate operațiunile din România ale retailerului Cora, din grupul franco-belgian Louis Delhaize, vorbesc despre negocieri inițiate între grupul francez de retail Auchan, unul dintre principalii comercianți de alimente din lume, și această companie pentru preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din București și marile orașe. Contactați încă de anul trecut de Profit.ro, cei doi mari retaileri nu au răspuns până la acest moment. De tranzacție ar fi interesat, conform acestora, și retailerul francez Carrefour, cel mai mare din Europa și al doilea din lume.

Urmărește-ne și pe Google News

UPDATE: După publicarea informației, comunicatorii Cora au transmis:

"Cora nu negociază cu nimeni preluarea magazinelor sale, prin urmare nu există niciun plan în acest sens. Negăm aceste zvonuri care nu au niciun suport real. Dimpotrivă, așa cum am afirmat public, Cora își întărește prezența pe piața românească, urmând să-și extindă rețeaua prin deschiderea de noi magazine. Cora este în România de 16 ani, timp în care s-a implicat în implementarea unui concept de comerț modern, pe măsura unui public din ce în ce mai exigent. În același timp, Cora și-a construit o echipă de angajați profesioniști, capabili să răspundă provocărilor unui domeniu atât de competitiv“.

Furnizorii Cora afirmă că acestea sunt datele pe care le-au primit în afacerile derulate cu retailerul controlat de Louis Delhaize.

În ultimii ani au mai fost informații privind vânzarea magazinelor Cora, compania negând de fiecare dată.

La finele anului 2011, Auchan a preluat 7 hipermarketuri Cora din Ungaria. Acum, însă, conform sursei citate, de o astfel de tranzacție este interesat și Carrefour.

Romania Hypermarche, principala companie locală prin care sunt derulate operațiunile din România ale retailerului Cora, din grupul franco-belgian Louis Delhaize, a raportat un profit net de 3,74 milioane lei pentru 2017, după 4 ani consecutivi în care a cumulat pierderi totale de peste 85 milioane lei.

Rezultatul pozitiv din 2017 vine după ce, în perioada 2013-2016 inclusiv, Cora România a cumulat pierderi totale de peste 85 milioane lei, cele mai mari fiind consemnate în 2014 (peste 25 milioane lei) și 2015 (aproape 40 milioane lei).

Numărul de salariați al Romania Hypermarche a scăzut cu peste 8% (365 de persoane) în 2017, de la 4.316 la 3.951 angajați.

AdePlast: Un prim trimestru atipic pentru piața construcțiilor, sub auspiciile condițiilor meteo. Ne dezvoltăm în Ungaria și Bulgaria, ne consolidăm în Republica Moldova CITEȘTE ȘI AdePlast: Un prim trimestru atipic pentru piața construcțiilor, sub auspiciile condițiilor meteo. Ne dezvoltăm în Ungaria și Bulgaria, ne consolidăm în Republica Moldova

Cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezentă pe piața românească din 2003 și operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe. Compania operează și magazinul virtual cora.ro, prin care clienții din București, Constanța și Cluj-Napoca pot achiziționa produse online, cu livrare la domiciliu.

Retailerul francez Auchan este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 țări, cu peste 3.700 de magazine și aproape 350.000 de angajați.

În România, Auchan are 33 de hipermarketuri, 4 magazine de proximitate My Auchan - deschise în stații Petrom, circa 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

De partea cealaltă, retailerul francez Carrefour și-a ridicat afacerile din România cu 4% anul trecut, la peste 2,13 miliarde de euro. Vânzările de pe piața locală le-au depășit pe cele din Polonia, țară în care grupul francez are o prezență aproape triplă.

La nivel global, Carrefour a raportat vânzări de 85,16 miliarde de euro în 2018, în creștere cu 1,4% în termeni comparabili.

viewscnt
Afla mai multe despre
cora
cora romania
hipermarket cora
romania hypermarche sa
louis delhaize
retail
comert cu amanuntul
retail modern