Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mult în ultimii șapte ani

Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mult în ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2016

Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mare declin lunar din ultimii șapte ani, pe fondul cererii mai mici pentru mărcile Rolex și Omega pe aproape toate piețele importante, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vânzările au scăzut la 1,68 de miliarde de franci elvețieni, potrivit unui comunicat publicat marți de Federația Industriei Elvețiene de Ceasuri, scrie News.ro.

Declinul, care a depășit așteptările analiștilor, pune în pericol locurile de muncă din industria elvețiană a ceasurilor.

Richemont intenționează să desființeze peste 200 de locuri de muncă la mărci precum Vacheron Constantin, a anunțat sindicatul Unia săptămâna trecută.

Între 15 piețe importante pentru ceasurile elvețiene, 13 au înregistrat o evoluție negativă în octombrie.

Trump anunță că în prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific CITEȘTE ȘI Trump anunță că în prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific

Livrările în Hong Kong, cea mai mare piață, au scăzut cu 22%, după un declin de 40% în septembrie. În SUA, exporturile de ceasuri au coborât cu 17%.

În Marea Britanie, livrările de ceasuri ale Elveției au urcat cu 9%, favorizate de deprecierea lirei sterline, iar în China au crescut cu 2,8%, ambele consemnând al patrulea avans lunar.

În primele 10 luni ale acestui an exporturile elvețiene de ceasuri au coborât cu 11%.

Acțiunile Swatch sunt în scădere, marți, cu 3,7%, iar cele ale Richemont cu 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceasuri elvetiene