Fondatorul Under Armour revine în funcția de CEO, provocând nemulțumire. Acțiunile scad abrupt, după o serie de retrogradări

Fondatorul Under Armour revine în funcția de CEO, provocând nemulțumire. Acțiunile scad abrupt, după o serie de retrogradări
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 mar 2024
Fondatorul Kevin Plank se întoarce în funcția de CEO al brandului de articole sportive Under Armour, provocând nemulțumire pe Wall Street.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acțiunile companiei s-au prăbușit cu aproximativ 12%, după ce retailerul a anunțat că CEO-ul Stephanie Linnartz va demisiona după doar un an în funcție, iar Plank o va înlocui de la 1 aprilie. Linnartz este al doilea CEO care a trecut pe la conducerea companiei în mai puțin de doi ani. 
ULTIMA ORĂ UiPath - venituri record. Acțiunile urcă puternic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UiPath - venituri record. Acțiunile urcă puternic

Anunțul a provocat o serie de retrogradări ale acțiunilor companiei. Astfel, în urma anunțului, atât Williams Trading, cât și Evercore ISI au retrogradat Under Armour și și-au redus obiectivele de preț. Williams Trading a schimbat ratingul de la "buy" la "hold" și și-a redus ținta de preț de la 11 la 8 dolari, în timp ce Evercore a retrogradat compania de la "in line" la "underperform" și și-a redus ținta de preț de la 8 la 7 dolari. 

Fostul director general al Aldo Group, Patrik Frisk, l-a înlocuit pe Plank în funcția de director general al Under Armour în ianuarie 2020, pentru ca apoi să anunțe brusc că intenționează să demisioneze, în mai 2022. 
 
În luna decembrie a aceluiași an, Under Armour a anunțat că intenționează să o angajeze pe Linnartz, mizând pe faptul că experiența ei în construirea renumitului program de fidelizare Bonvoy al Marriott (unde a avut o funcție de conducere) și în stimularea veniturilor digitale pentru gigantul hotelier ar compensa lipsa de experiență în industria de retail. 
FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG

De când a început să lucreze la Under Armour, Linnartz s-a concentrat pe restructurarea conducerii companiei, pe dezvoltarea programului de loialitate, UA Rewards, și pe orientarea sortimentului mărcii către o ofertă axată mai mult pe atletism, cu mai multe opțiuni elegante pentru femei. 

În motivarea retrogradării, Evercore ISI a declarat că revenirea lui Plank în cadrul companiei este un "semnal clar" că strategia nu a funcționat, iar indicatorii cheie de performanță au continuat să se deterioreze în trimestrul curent. 
viewscnt
Afla mai multe despre
under armour
articole sportive
kevin plank