Levi Strauss și-a redus previziunile privind profitul anual din cauza reducerii cererii și a dolarului puternic

Levi Strauss și-a redus previziunile privind profitul anual din cauza reducerii cererii și a dolarului puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2022

Levi Strauss și-a redus previziunile privind profitul din acest an, după ce a ratat ținta referitoare la veniturile din trimestrul al treilea, deoarece cererea mai mică și aprecierea dolarului american se adaugă îngrijorărilor provocate de costurile mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Consumatorii își schimbă interesul de la produsele și hainele cu prețuri mari către cele esențiale, din cauza inflației aflata la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, care afectează Levi's și alți producători de îmbrăcăminte, scrie News.ro.

Jucători majori din retailul românesc vor participa la Profit E-commerce CITEȘTE ȘI Jucători majori din retailul românesc vor participa la Profit E-commerce

Compania este mai precaută în ceea ce privește afacerile sale în Europa, deoarece consumatorul din regiune este afectat de o inflație mult mai mare, precum și de costurile mai mari ale energiei, a declarat directorul generalCharles Bergh în teleconferința referitoare la venituri de săptămâna trecută.

”Consumatorul din SUA întâmpină, de asemenea, destule dificultăți cu inflația și gândul la recesiune”, a spus Jessica Ramírez, analist la Jane Hali and Associates, adăugând că oamenii vor fi mai îngrijorați de modul în care își vor cheltui dolarii, odată cu apropierea sezonului cumpărăturilor de sărbători.

Proprietarul mărcilor Dockers și Denizen, la fel ca și alte companii din SUA, cum ar fi Nike și Coca-Cola, a semnalat efectul contrar avut de puterea dolarului.

Întărirea rapidă a dolarului și costurile mai mari ale produselor au determinat, de asemenea, ca Levi's să înregistreze o marjă brută ajustată de 56,9%, în scădere cu 0, 6 puncte proceuntuale comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Producătorul de blugi, care se confruntă și cu întreruperile lanțului de aprovizionare de la începutul pandemiei, acum tensionat și mai mult din cauza războiului Rusia-Ucraina, a crescut prețurile produselor sale pentru a contracara costurile în creștere.

Compania se așteaptă la un profit ajustat pentru întregul an 2022 cuprins între 1,44 și 1,49 dolari pe acțiune, comparativ cu estimarea anterioară de 1,50-1,56 dolari pe acțiune.

Levi's se așteaptă la o creștere a veniturilor nete raportate pe întregul an de 6,7% până la 7,0%, reprezentând o creștere a veniturilor nete de 11,5% până la 12% pe o bază de valută constantă.

Anterior, compania prognoza o creștere a veniturilor nete de 11% până la 13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
levi strauss
dolar