STUDIU Românii cheltuiesc astăzi între 50 și 100 de lei pentru Dragobete, dacă nu au "bifat" deja Valentine’s Day. Multe articole au fost însă șterse de pe lista cadourilor dorite

STUDIU Românii cheltuiesc astăzi între 50 și 100 de lei pentru Dragobete, dacă nu au "bifat" deja Valentine’s Day. Multe articole au fost însă șterse de pe lista cadourilor dorite
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2018

Șapte din zece români vor sărbători astăzi tradiționalul Dragobete, peste o treime alocând între 5 și 10% din venituri pentru cadourile făcute persoanei iubite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca valoare, cei mai mulți români alocă între 51 și 100 de lei – 35%, iar darurile între 101 și 200 de lei sunt preferate de peste un sfert dintre aceștia. Aproximativ 8% dintre respondenți vor da cadouri de peste 301 lei.

Pe lângă cei 37% dintre români care sunt pregătiți să aloce 5-10% din veniturile lunare unui cadou de Dragobete, o treime vor plăti maximum 5% din venituri. Mai generoși, 7% dintre respondenți sunt gata să dea peste 20% din venituri pentru un dar potrivit pentru persoana iubită.

Totuși, pe primul loc pe lista articolelor cel mai puțin dorite sunt jucăriile din pluș, astfel că 30% dintre români spun că nu mai vor să primească un asemenea cadou, potrivit unui sondaj desfășurat de Provident. Nici cănile, șterse de pe lista preferințelor de 21% dintre români, și nici lumânările parfumate – 18% - sau seturile de duș – 17% - nu au mai mult succes în acest an.

STUDIU În 70% dintre cupluri, partenerii își dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN CITEȘTE ȘI STUDIU În 70% dintre cupluri, partenerii își dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN

Întrebați despre modul în care vor petrece Dragobete alături de cei dragi, 38% spun că vor rămâne acasă, în doi, un sfert ies la cină, în oraș, iar peste 6% la cinematograf. Peste 31% dintre respondenți spun și că fie nu sărbătoresc deloc ziua de Dragobete, fie au sărbătorit, deja, Valentine’s Day.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall”, puțin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului. Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier.

Dacă o treime dintre respondenți vor să ofere cadou o cină și un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie și cosmetică, ultima poziție a podiumului intențiilor de cadouri este disputată de articolele de îmbrăcăminte – 16% și, respectiv, bijuterii și accesorii – 15%. De asemenea, 6% dintre respondenți își pregătesc bagajele, fiind gata de o excursie alături de persoana iubită.

Sondajul a fost desfășurat online, în luna februarie 2018, pe un eșantion de 1.344 de respondenți din toată țara, 62,5% de sex feminin și 37,5% masculin, 42% absolvenți de colegiu sau universitate, 36% de liceu sau școală profesională și 18% de master.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragobete
cadou