ULTIMA ORĂ Subway a fost vândut. Se încheie peste cinci decenii de afacere de familie

ULTIMA ORĂ Subway a fost vândut. Se încheie peste cinci decenii de afacere de familie
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 aug 2023

Roark Capital, care deține, printre multe alte branduri, restaurantele Arby's și Buffalo Wild Wings, a semnat achiziționarea lanțului american de restaurante fast-food Subway, pentru aproximativ 9,6 miliarde de dolari, punând capăt la peste cinci decenii de afacere de familie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei mai importanți experți în domeniu vor participa la Maratonul Vinului, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 31 august, cu sprijinul Un Vin pe Zi

Fondat în 1965 de Fred DeLuca și Peter Buck, Subway a crescut de la un singur magazin de sandvwich în Connecticut la un gigant global al restaurantelor.

Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România

Subway este astăzi unul dintre cele mai mari nume în sectorul fast-food, cu mai mult de 37.000 de restaurante în peste 100 de țări, inclusiv în România. Compania americană, renumită pentru sandwich-urile sale, este deținută de cele două familii fondatoare de peste cinci decenii.

Dar timp de aproximativ un deceniu, vânzările companiei au scăzut. 

Subway a încheiat 2022 cu aproximativ 20.600 de locații deschise în SUA, în scădere față de vârful său de 27.100 unități în 2015.

Lanțul a închis anul trecut 571 de unități, în scădere față de cele peste 1.600 de restaurante pe care le-a închis în 2020.

În primul semestru din 2023, vânzările Subway au urcat cu 9,3% în America de Nord, în urma modificării meniurilor și a reconfigurării restaurantelor.

CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Portofoliul actual al Roark include mai mult de o duzină de lanțuri de restaurante. Subway le depășește însă pe toate după numărul de restaurante și aduce mai multe vânzări anuale decât toate, cu excepția Dunkin’.

Prin intermediul holdingului Inspire Brands, Roark deține brandurile Dunkin’, Baskin-Robbins, Sonic, Arby’s, Buffalo Wild Wings și Jimmy John’s. Separat, prin Focus Brands, compania deține Auntie Anne’s, Carvel, Cinnabon, Jamba, McAlister’s, Moe’s Southwest Grill și Schlotzsky’s. De asemenea, Roark a investit 200 de milioane de dolari în Cheesecake Factory.

Roark intenționează să păstreze Subway ca entitate separată în portofoliul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
subway
roark capital