Vinul zilei: un Greco di Tufo cu personalitate, ce dezvăluie note de fructe tropicale, cedru, coajă de portocală, flori și ceva tușe de ierburi. Un vin cotat cu 90 puncte James Suckling

Vinul zilei: un Greco di Tufo cu personalitate, ce dezvăluie note de fructe tropicale, cedru, coajă de portocală, flori și ceva tușe de ierburi. Un vin cotat cu 90 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 apr 2024

Rock Barock Greco di Tufo 2022 de la Crama Vernice este un alb savuros, cu taninuri delicate și arome proaspete, care amintesc în principal de fructe tropicale și cedru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Vernice a fost fondată în regiunea Campania, Italia, cu scopul de a redescoperi vițele-de-vie locale, care aproape dispăruseră din peisajul agricol. Astfel, proiectul Vernice reprezintă o evocare clară a aromelor unice ale vinurilor din viță-de-vie autohtonă, originare din sudul Italiei.

Rock Barock Greco di Tufo 2022 este un vin obținut 100% din struguri Greco di Tufo, un alb cu taninuri catifelate și note savuroase,  persistente, de fructe tropicale și cedru. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de fructe de mare, preparate vegetariene sau aperitive.

Horia Hasnaș: “Vorbim aici despre un vin care ne solicită nițeluș timp și ceva mai multă disponibilitate la efort. Pentru că e un Greco di Tufo școală, chiar dacă solul de proveniență nu este 100% tuf vulcanic. Are nevoie de câteva minute pentru a se deschide, cam tot atâtea câte îi sunt necesare pentru a ajunge de la 8 grade la 12, temperatura optimă de servire, dacă e să mă întrebați pe mine. Moment în care sârba aromelor din primele minute se transformă într-o simfonie, iar printre notele inițiale, de fructe tropicale și lemn, apar tușe de ierburi, flori și coajă de portocală și, bineînțeles, fum. Aciditatea vie, citrică, alcoolul nu foarte ridicat și extractul generos combină frumos în structură, oferind un final lung, intens, dominat de note de fructe galbene și tonuri salin-minerale. Dacă vă doriți, un vin lejer, de vară, de șpriț cu băieții, lăsați-l pentru alții. Dar dacă vreți un vin cu personalitate, l-ați găsit!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin