Vinul zilei: un roze din Malbec, originar din regiunea Uco Valley, un vin sobru și elegant, cu arome de fructe roșii confiate, cireșe de mai, căpșuni, lime, grapefruit roz și subtile senzații de vanilie

Vinul zilei: un roze din Malbec, originar din regiunea Uco Valley, un vin sobru și elegant, cu arome de fructe roșii confiate, cireșe de mai, căpșuni, lime, grapefruit roz și subtile senzații de vanilie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 apr 2024

Vinul de astăzi, Trumpeter Malbec Rose 2023 de la Familia Rutini, este un vin proaspăt și revigorant, cu arome principale de fructe roșii și citrice, la care se adaugă tonuri florale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Familia Rutini are o lungă istorie în domeniul viticol, istorie începută încă de la începutul secolului 19, în Italia, atunci când Francisco Rutini producea vinuri pentru locuitoriii orășelului său natal, Ascoli Piceno. Când singurul său fiu, Felipe Rutini, a emigrat în Argentina, acesta a dus mai departe munca tatălui său. Astfel, în 1885, Felipe a fondat compania Bodega La Rural, devenind un pionier în acest domeniu în Alto Valle de Uco.

Astăzi, managerul Rutini Wines este Mariano di Paola, o personalitate cheie în industria viticolă din Argentina și unul dintre primii 30 de vinificatori din lume.

Trumpeter Rose de Malbec se degustă cel mai bine la 9-11 grade Celsius, alături de guacamole, paella, sardine la grătar, fructe de mare sau brânzeturi ușoare.

Răzvan Avram: “Un rozé din Malbec 100%, originar din regiunea Uco Valley (Mendoza, Argentina), un vin sobru și elegant, cu fructe roșii confiate și o fină tușă de baric. Culoare roz pal, foiță de ceapă și nas discret, cu căpșuni, cireșe de mai și tonuri vegetale. Corp plin, textură compactă, aciditate moderată și alcool bine evidențiat (13%). Gust complex, cu note de căpșuni, lime și grapefruit roz, la care se adaugă subtile senzații de vanilie (20% din vin a fost maturat 3 luni în baricuri noi franțuzești). Postgust lung, cu aluzii de citrice dulci și impresii minerale. Un vin de gastronomie, dar și de conversație, care, deși provine din Lumea Nouă, se revendică mai degrabă ca un exponent al stilului de Lume Veche.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin