Vinul zilei: Un vin roșu, liniștit de la Bessa Valley, Bulgaria

Vinul zilei: Un vin roșu, liniștit de la Bessa Valley, Bulgaria
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 mar 2023

Enira 2016, un “vin ca un parfum celebru”, este produs de Bessa Valley, Bulgaria  - una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale lumii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unor cercetări istorice și arheologice, Bulgaria ar fi prima regiune geografică în care a fost plantată viță-de-vie și mai apoi produs vinul. Astăzi, această țară este unul dintre cei mai importanți exportatori de vin îmbuteliat din lume.

Dintre producătorii locali, Bessa Valley și brandul său Enira se bucură de un succes enorm.

Bessa Valley este o regiune cu o lungă tradiție viticolă în Bulgaria. Mărginită la sud de munții Rodopi și la nord de dealuri de 230 m deasupra nivelului mării, valea reprezintă mediul prielnic pentru podgoriile de viță de vie. În plus, influența râului Maritza care curge la doar câțiva kilometri depărtare este din nou una benefică. Prima producție Bessa Valley a fost în 2001 și a inclus cupaje clasice de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec și Petit Verdot.

Vinul zilei, Enira 2016, este un cupaj de Merlot (55%), Syrah (21%), Cabernet Sauvignon (9%) și Petit Verdot (15%), maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc. Un vin cu un echilibru impecabil, foarte aromat, care pe palat lasă o senzație de corpolență, taninurile rafinate făcându-și simțită prezența. Este un vin de referință al cramei Bessa Valley, perfect de băut în următoarea decadă, având un excelent potențial de învechire.

Radu Rizea: “Vinul acesta e genul de amic vechi, pe care îl vezi rar, dar constant. Greu de zis câte recolte oi fi gustat până acum, dar cert e că și 2016 îmi confirmă constanța și consistența stilului. Un pic gemos, dar nu cât să nu se împrospăteze din câteva minute de aerisit, cu cireșe, căpșuni și urme de lemn, ceva vanilie, ciocolată cu lapte, ierburi aromate și picanterii. Pe final, devine chiar un pic vesel, sprinten și amuzant, dar asta bănuiesc că depinde de numărul de prieteni la care împarți sticla. Eu n-am împărțit nimic, am păstrat pentru următoarele zile. “

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
enira 2016