Trans Sped participă la consolidarea cooperării în domeniul comunicațiilor cuantice si intersatelitare dintre România, Qatar și Emiratele Arabe Unite

Trans Sped participă la consolidarea cooperării în domeniul comunicațiilor cuantice si intersatelitare dintre România, Qatar și Emiratele Arabe Unite
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 mai 2024

Trans Sped, lider în transformare digitală și comunicatii cuantice, a participat recent la o serie de întâlniri în zona Golfului menite să consolideze cooperarea dintre România, Qatar și Emiratele Arabe Unite. La întâlnirile bilaterale au participat reprezentanți ai Guvernului, președintele ANCOM, Valeriu Zgonea, precum și alți reprezentanți ai unor instituții publice și private din țară. Cu această ocazie, au fost semnate Memorandum-uri pentru facilitarea cooperării cu cele două țări, prin schimburi de informații în domeniul comunicațiilor electronice și în domeniul politicilor de reglementare a sateliților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania românească Trans Sped este prezentă de mai mult timp pe piața din Golf și a avut un rol important în dezvoltarea cooperării cu partenerii din regiune.

”Proiectele pe care le derulăm și colaborarea cu partenerii noștri din Qatar și Emiratele Arabe Unite reconfirmă angajamentul Trans Sped pentru inovație și excelență. Avem competențe dovedite la nivel global și soluții inovative dezvoltate de noi și implementate în medii publice sau private extrem de exigente. Suntem bucuroși așadar că performăm pe o piață foarte competitivă, dar și că reușim astfel să promovăm țara noastră ca partener de încredere în domeniul tehnologiilor de vârf”, a declarat Răsvan Radu, președinte al Consiliului de Administrație Trans Sped.

”A fost o surpriză foarte plăcută să văd că România este cunoscută și apreciată pentru performanțele unor companii private care activează aici, printre care, un loc important îl are cu siguranță Trans Sped.  Salut reușitele echipei Trans Sped, dar mai ales inspirația de a-și extinde orizonturile operaționale în țările din zona Golfului. Este o oportunitate pentru multe companii românești și este o oportunitate pentru noi ca țară să consolidăm legăturile cu autoritățile de aici. Vizitele și întâlnirile pe care le-am avut în Qatar și în Emiratele Arabe Unite au deschis calea cooperării în domenii vitale din zona comunicațiilor”, a declarat Valeriu Zgonea, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

În cadrul întâlnirilor avute în Qatarul și Emiratelor Arabe Unite s-a discutat despre colaborarea în domeniul comunicațiilor satelitare, în special cele optice și intersatelitare, precum și despre infrastructura Quantum Key Distribution (QKD) pentru comunicațiile spațiale. Trans Sped a evidențiat participarea sa activă și cu succes la proiectele QUANTEC și RoNaQCI, ambele reprezentând inițiative cheie în domeniul comunicațiilor cuantice, cu relevanță nu doar la nivel național, ci și la nivel european.

Trans Sped este o companie românească specializată în servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare și automatizare a proceselor. Compania oferă soluții inovatoare bazate pe certificate digitale pentru semnături electronice calificate, avansate și simple, precum și mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate și soluții de arhivare electronică conforme cu legislația națională și europeană.

Trans Sped este prima companie din România care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud și primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere certificat conform Regulamentului eIDAS. De asemenea, este prima companie locală care a obținut avizul Autorității. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) și sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, asigurând recunoașterea lor de către instituții, companii și organisme publice sau private din SUA și UE.

Ca membru al SAFE Identity, ETSI și consorțiului Cloud Signature, Trans Sped contribuie activ la dezvoltarea standardelor internaționale în domeniu. Prin soluțiile sale, Trans Sped susține companii din diverse industrii, precum farmaceutică, biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilități, retail și automotive, în procesul de digitalizare și optimizare a eficienței operaționale la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
trans sped
qatar