Tranzacție - Antreprenorul român Emi Gal a vândut Ezra către americani

Povești cu Profit   
Tranzacție - Antreprenorul român Emi Gal a vândut Ezra către americani

Emi Gal

Startup-ul medical Ezra, specializat în detectarea precoce a cancerului cu ajutorul inteligenței artificiale, fondat în SUA de antreprenorul român Emi Gal, a fost vândut unei companii americane medicale.

Firma cumpărătoare, Function Health, spune că, folosind tehnologia AI dezvoltată de Ezra, va putea oferi în SUA servicii de scanare RMN (cu rezonanță magnetică) pentru întregul corp al pacientului, la prețul de 499 de dolari, în loc de 1500 de dolari sau mai mult.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, timpul de scanare va scădea de la 60 de minute la 22 de minute, 

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
FOTO Nou șantier de autostradă lansat în România. Tot cu constructori turci CITEȘTE ȘI FOTO Nou șantier de autostradă lansat în România. Tot cu constructori turci

Părțile nu au dezvăluit prețul de achiziție a startup-ului Ezra.

„Am început Ezra cu o misiune clară: să detectez cancerul din timp pentru toți oamenii din lume. Această misiune este profund personală pentru mine - „dacă mama ar fi detectat cancerul din timp, astăzi încă trăia. În ultimii șase ani, echipa mea și cu mine am ajutat nenumărați oameni să descopere cancerul, mulți dintre ei scăpând de cancer.

Acum, împreună cu Function, extindem acest proiect pentru milioane de oameni” - a declarat Emi Gal, CEO și fondator al Ezra.

Într-o postare pe blogul său, antreprenorul român a precizat că, înainte de tehnologia Ezra, un RMN „full body” costa și 20.000 de dolari, în SUA, iar startup-ul său a introdus RMN-ul de 2.500 de dolari, în anul 2019. Obiectivul său era, însă, să scadă prețul la 500 de dolari, ceea ce a realizat acum.

Startup-ul newyorkez Ezra a fost fondat, în anul 2018, de românul Emi Gal alături de co-fondatorul său, Diego Cantor, originar din Columbia. Ezra a  realizat un soft care ajută la detectarea precoce a cancerului, la costuri reduse. Platforma  folosește tehnologii de inteligență artificială care amplifică eficiența aparatelor de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), arată StartUp Cafe.

În 2024, compania a anunțat că a obținut o nouă rundă de investiții de 21 de milioane de dolari condusă de Healthier Capital, un fond de investiții lansat de Amir Dan Rubin, fost director al One Medical, divizia de sănătate a gigantului e-commerce Amazon.

De asemenea, un investitor mai vechi în Ezra, FirstMark Capital, a condus runda alături de Healthier Capital. Au mai participat la această finanțare Allianz Life Ventures (un fond de investiții al companiei germane de asigurări), familia Schwarzman (miliardari americani), precum și antreprenorul bulgaro-american Vlad Tenev, fondator al aplicației de investiții Robinhood.

Cafenelele germane încep să interzică laptopurile. Plângeri și nemulțumiri CITEȘTE ȘI Cafenelele germane încep să interzică laptopurile. Plângeri și nemulțumiri

Astfel, startup-ul american fondat de Emi Gal a ajuns să strîngă investiții de cel puțin 40 de milioane de dolari, în total, până atunci.

Emi Gal (39 de ani) este cunoscut, de două decenii, ca antreprenor în serie, și pe scena românească a startup-urilor de tehnologie. În 2006, când avea doar 19 ani, el a fondat startupul Brainient, axat pe publicitate prin clipuri video interactive, difuzate pe internet. În 2016, Brainient a fost vândut unei companii britanice, Teads.

Gal este licențiat în Calculatoare și Matematică Aplicată, la Universitatea Spiru Haret din București (2004-2008).

viewscnt
Afla mai multe despre
emi gal
ai ezra