DiscoverEU: Tinerii români se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în Europa

DiscoverEU: Tinerii români se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2022

Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de toamnă pentru permisele de călătorie DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor putea călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

La precedenta rundă, organizată în aprilie, s-au înscris 2.421 de tineri din România, 1.562 fiind selectați pentru a primi permise gratuite de călătorie.

Inițiativa DiscoverEU a intrat, din acest an, în programul Erasmus+, la care participă statele UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

VIDEO Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele CITEȘTE ȘI VIDEO Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele

În total, vor fi disponibile 35.000 de permise de călătorie în cadrul celei de a doua runde de înscrieri din 2022, care are loc între 11 și 25 octombrie.

Pentru fi selectați, candidații eligibili, anume tinerii născuți în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2004, trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe pagina web a inițiativei și să răspundă la un chestionar.

Tinerii selectați vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile, în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Beneficiarii se vor bucura în continuare de avantajele unui card de reduceri cuprinzând peste 40.000 de posibilități de reduceri pentru transport public, activități culturale, cazare, alimente, sporturi și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European. Inițiativa a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027, bugetul estimat pentru anul 2022 fiind de 26 milioane de euro.

Din 2018 și până în prezent, au fost acordate 165.000 de permise de călătorie DiscoverEU, din care peste 6.560 tinerilor români.

Potrivit unui sondaj în rândul beneficiarilor, 66% dintre aceștia au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință.Pentru mulți dintre ei, a fost și prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au afirmat că au devenit mai independenți în urma experienței.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
permise gratuite calatorie
inscriere discovereu
card reduceri
calatorii gratuite cu trenul in europa
comisia europeana