DiscoverEU: Tinerii români se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE. Cei selectați primesc și un card de reduceri

DiscoverEU: Tinerii români se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE. Cei selectați primesc și un card de reduceri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2022

Tinerii europeni se pot înscrie, de joi, pentru a primi permise de călătorie DiscoverEU, cu ajutorul cărora vor putea călători gratuit în Uniunea Europeană, în principal cu trenul. Runda de înscrieri lansată acum vine și cu o noutate, beneficiarii permiselor urmând să primească și un card de reduceri pentru transportul public, cazare, alimente și alte servicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiativa DiscoverEU a intrat, din acest an, în programul Erasmus+, la care participă statele UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

În total, vor fi disponibile 35.000 de permise de călătorie în cadrul primei runde de înscrieri din 2022, care va avea loc între 7 și 21 aprilie.

Mii de turiști, nevoiți să își anuleze vacanțele de Paște pentru că operatorii aerieni și aeroporturile ...nu au angajați CITEȘTE ȘI Mii de turiști, nevoiți să își anuleze vacanțele de Paște pentru că operatorii aerieni și aeroporturile ...nu au angajați

Pentru fi selectați, candidații eligibili, tinerii născuți în perioada 1 iulie 2003-30 iunie 2004, trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe pagina web a inițiativei și să răspundă la un chestionar.

Tinerii selectați vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile, în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023. Cei care împlinesc 18 ani în a doua jumătate a anului vor putea candida în runda din octombrie.

În plus, beneficiarii permisului de călătorie primesc, începând cu această rundă, și un card de reduceri DiscoverEU. Cardul va oferi acces “la peste 40.000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, hrană, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile”, arată Comisia Europeană.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European. Inițiativa a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027, bugetul estimat pentru anul 2022 fiind de 26 milioane de euro.

Din 2018 și până în prezent, au fost acordate 130.000 de permise de călătorie DiscoverEU, din care aproximativ 5.000 tinerilor români.

Potrivit unui sondaj în rândul beneficiarilor, 66% dintre aceștia au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință.Pentru mulți dintre ei, a fost și prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au afirmat că au devenit mai independenți în urma experienței.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
permise gratuite calatorie
inscriere discovereu
card reduceri
calatorii gratuite cu trenul in europa
comisia europeana