Ministru avertizează: Nu a fost încă licitația pentru plaje, deși 1 Mai bate la ușă. Să nu ne mirăm că ajunge șezlongul să coste 100 de lei!

Ministru avertizează:  Nu a fost încă licitația pentru plaje, deși 1 Mai bate la ușă. Să nu ne mirăm că ajunge șezlongul să coste 100 de lei!
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, atenționează că încă nu s-a desfășurat licitația pentru plaje, iar 1 Mai bate la ușă. El a explicat că  o concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, fapt care va genera și cheltuieli mai mari pentru turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ștefan Radu Oprea a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că turismul din România ar trebui să le ofere turiștilor locali, români, posibilitatea de relaxare.

Zeci de turiști, amendați în Brașov după ce au intrat cu vehicule cu motor în păduri, încălcând astfel Legea protecției fondului cinegetic CITEȘTE ȘI Zeci de turiști, amendați în Brașov după ce au intrat cu vehicule cu motor în păduri, încălcând astfel Legea protecției fondului cinegetic

”Trebuie să mă pot odihni, să mă pot relaxa”, a spus ministrul, precizând că sunt povești de succes pe litoralul românesc care poate oferi această ofertă de relaxare. Ștefan Radu Oprea a afirmat că a discutat cu autoritățile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autoritățile locale și minister, dar și cu celelalte autorități, cu Plajele Române.

”Încă nu s-a desfășurat licitația pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la ușă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a arătat Oprea, precizând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune, pentru acea plajă, pentru că își dorește clienți și primul an și în anul cinci sau în anul nouă.

Wizz Air închiriază aeronave CITEȘTE ȘI Wizz Air închiriază aeronave

Ministrul Economiei și Turismului a explicat că o concesiune pe perioadă scurtă, de un an, costurile sunt mai mari și nu trebuie să ne mirăm că ajunge șezlongul să coste 100 de lei. ”Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral și să meargă unde plaja este mai ieftină”, a afirmat ministrul economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
litoral