Banca centrală a Rusiei a majorat semnificativ dobânda cheie, pentru combaterea inflației

Banca centrală a Rusiei a majorat semnificativ dobânda cheie, pentru combaterea inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2021

Banca centrală a Rusiei a majorat dobânda de politică monetară cu 1 punct procentual, la 6,5%, cea mai agresivă măsură de acest tip luată de la sfârșitul anului 2014, pentru a ține sub control inflația, instituția avertizând că este posibil să efectueze noi creșteri, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia de creștere a dobânzii cheie de la nivelul de 5,5% corespunde cu așteptările analiștilor intervievați de Reuters, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Banca Rusiei mai efeectuase o creștere de 0,5 puncte procentuale a dobânzii cheie luna trecută.

Decizia băncii centrale, care este a patra majorare a dobînzii de politică monetară din acest an, a avut loc după ce inflația anuală a prețurilor de consum a depășit așteptările în iunie, accelerând la 6,5%, cel mai ridicat nivel atins din august 2016, când dobânda cheie era de 10,5%.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

”Dacă situația va evolua în conformitate cu estimarea noastră de bază, Banca Rusiei va lua în considerare necesitatea unei noi creșteri a dobânzii la ședințele viitoare”, a afirmat banca centrală într-un comunicat.

Potrivit instituției, inflația era de 6,5% la jumătatea lunii iulie și va încheia anul la 5,7%-6,2%, înainte de a reveni la 4%-4,5% în 2022. Ținta de inflație a băncii centrale este de 4%.

În urma anunțului băncii centrale, rubla a atins nivelul de 73,5125 unități pentru un dolar, cel mai ridicat nivel atind după 6 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
dobanda