Gazprom preia forțat filiala Ariston din Moscova. Ambasadorul rus din Italia, convocat de urgență

Gazprom preia forțat filiala Ariston din Moscova. Ambasadorul rus din Italia, convocat de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2024

Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunțat că a trecut filiala companiei italiene Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunțat șeful diplomației italiene, Antonio Tajani, transmite France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Guvernul cere clarificări cu privire la naționalizarea Ariston Thermo Group”, o companie specializată în echipamente de încălzire și apă caldă, a declarat acesta, arată Agerpres.

Bulgaria a devenit o țintă pentru studenții germani la medicină CITEȘTE ȘI Bulgaria a devenit o țintă pentru studenții germani la medicină

Lucrăm, de asemenea, cu Bruxelles-ul și suntem în legătură cu Germania, în condițiile în care și compania Bosch a fost vizată, a adăugat el.

Într-un alt mesaj, Tajani a spus că a discutat cu conducerea Ariston și că Roma „este alături de companii, gata să le protejeze pe toate piețele internaționale”.

Preluarea a fost consemnată într-un decret rusesc publicat vineri, deși datat joi și semnat de președintele Vladimir Putin.

Viktor Orbán: Trebuie să înlocuim ordinea mondială liberal-progresistă cu una suveranistă CITEȘTE ȘI Viktor Orbán: Trebuie să înlocuim ordinea mondială liberal-progresistă cu una suveranistă

Potrivit textului, acesta transferă controlul a 100% din acțiunile deținute de Ariston în companii rusești către Gazprom Household Systems, o filială a gigantului rus de stat Gazprom.

De la invazia Ucrainei, Moscova a confiscat filialele rusești ale mai multor companii occidentale, inclusiv Danone și producătorul danez de bere Carlsberg, plasându-le sub ceea ce descrie drept „control temporar” și prezentând aceste măsuri ca fiind un răspuns la sancțiunile occidentale impuse companiilor rusești.

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc se plâng pentru cât așteaptă vizele angajaților străini CITEȘTE ȘI Hotelierii de pe litoralul bulgăresc se plâng pentru cât așteaptă vizele angajaților străini

Oficialii occidentali și unele dintre aceste companii au denunțat „naționalizarea” de către Moscova a proprietății private.

viewscnt
Afla mai multe despre
ariston
rusia