Măsuri anti-Covid mai dure impuse în capitala Austriei. Accesul în unele spații din Viena, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală

Măsuri anti-Covid mai dure impuse în capitala Austriei. Accesul în unele spații din Viena, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Accesul persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală va fi interzis în restaurantele, barurile sau saloanele de înfrumusețare din capitala Austriei, a anunțat primarul Vienei. Măsura are ca scop stoparea celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19, în condițiile în care numărul cazurilor a crescut în ultima perioadă. Autoritățile se tem că numărul mare de îmbolnăviri ar duce la o suprasolicitare a unităților de terapie intensivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Vom implementa la Viena la sfârșitul săptămânii viitoare o înăsprire a măsurilor, care va avea ca rezultat un acces rezervat doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală în restaurante și baruri", a declarat Michael Ludwid, joi, într-o conferință de presă.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Această măsură vizează și serviciile care implică un contact apropiat, precum saloanele de înfrumusețare și de masaj, precum și orice adunare care reunește mai mult de 25 de persoane, a mai precizat primarul Vienei, scrie Digi 24.

Sunt planificate controale pentru a asigura respectarea noii reguli, în timp ce 1.570 de amenzi pentru încălcarea normelor sanitare au fost deja înregistrate de la începutul pandemiei în capitala Austriei.

Viena, cu o populație de 1,9 milioane de locuitori, intenționează să înceapă vaccinarea anti-COVID-19 și la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și va lansa o campanie de informare menită să-i încurajeze pe cei deja imunizați să primească o a treia doză. Pentru a justifica această măsură, primarul social-democrat al Vienei a declarat că se teme de o suprasolicitare a unităților de terapie intensivă, în timp ce numărul de noi infectări cu coronavirus a atins joi un nou record pentru anul 2021 în Austria.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Au fost raportate aproape 8.600 de infectări, iar "situația este critică", a declarat ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein.

Potrivit unui bilanț realizat de AFP și citat de Agerpres, doar 64,3% din populația Austriei a fost complet vaccinată, țara aflându-se sub media țărilor Uniunii Europene (66,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
austria