Operatorul celui mai mare lanț de supermarketuri din Ucraina vrea 60 milioane dolari de la BERD

Operatorul celui mai mare lanț de supermarketuri din Ucraina vrea 60 milioane dolari de la BERD
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 feb 2020

Fozzy Group, operatorul celui mai mare lanț de supermarketuri din Ucraina, vrea să împrumute 60 milioane de dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cererea de finanțare fiind analizată în prezent de instituția de credit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Fozzy, grup controlat de omul de afaceri ucrainean Vladimir Kostelman, cu o participație de 51%, intenționează să utilizeze banii de la BERD pentru extinderea și renovarea rețelelor de supermarketuri și magazine de proximitate operate sub mărcile Silpo și Fora.

Board-ul BERD va discuta acordarea împrumutului în prima jumătate a lunii martie.

SWAP complicat: OMV Petrom a cumpărat, de la compania-mamă, GNL de 41,4 milioane lei și i-a vândut gaze naturale de 38,6 milioane lei CITEȘTE ȘI SWAP complicat: OMV Petrom a cumpărat, de la compania-mamă, GNL de 41,4 milioane lei și i-a vândut gaze naturale de 38,6 milioane lei

În total, Fozzy vrea să investească aproape 161 de milioane de dolari în extinderea și modernizarea celor două lanțuri de magazine.  

Fondat în 1997, Fozzy Group este unul dintre principalii jucători din comerțul ucrainean și operatorul celui mai mare lanț de supermarketuri din această țară, prin intermediul Silpo. Grupul deține peste 600 de magazine, din care circa 250 de supermarketuri, având aproximativ 40.000 de angajați.

De asemenea, grupul are activități în domeniile farmaceutic și de distribuție a telefoanelor mobile, prin intermediul subsidiarelor Bila Romashka și ringoo.

viewscnt
Afla mai multe despre
fozzy group
fozzy ucraina
supermarketuri silpo
fora
imprumut berd
finantare
extindere magazine
vladimir kostelman