Prețul angro al gazelor naturale, majorat cu 30,4% în Bulgaria

Prețul angro al gazelor naturale, majorat cu 30,4% în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2022

Autoritatea de reglementare a energiei din Bulgaria a declarat sâmbătă că a aprobat o creștere cu 30,4% a prețului angro al gazelor naturale pentru această lună, în urma unei solicitări a Bulgargaz, principalul furnizor de gaze și furnizor public al țării balcanice. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prețurile gazelor naturale au crescut în Europa în ultimul an, amplificând presiunile inflaționiste și amenințând să slăbească încrederea consumatorilor, relatează News.ro.

Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare CITEȘTE ȘI Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare

Autoritatea de reglementare a stabilit prețul gazului în ianuarie la 133,4 leva (77,60 dolari) pe MWh înainte de costurile de transport și taxe, de la 102,3 leva în decembrie.

Bulgargaz a spus că prețul pentru consumatorii bulgari va fi în continuare cu aproximativ 35% mai mic decât prețurile de la huburile europene de gaze, deoarece compania își asigură mixul de gaze printr-un contract hibrid pe termen lung cu Gazprom din Rusia și un contract indexat pe petrol cu ​​SOCAR din Azerbaidjan.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei a spus că creșterea ar putea exercita presiuni asupra companiilor de termoficare care se bazează pe gaze naturale, după ce Parlamentul a înghețat prețurile la electricitate și încălzire până la sfârșitul lunii martie.

Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank CITEȘTE ȘI Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank

Instituția a îndemnat noul guvern de centru să lanseze o schemă de ajutor de stat pentru a ajuta companiile de încălzire să facă față prețurilor mai mari la gaze.

Bulgaria importă aproximativ 3 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an, în principal de la Gazprom. Cantități mai mici de gaze sunt importate și din Azerbaidjan.

Bulgargaz a anunțat într-o declarație separată că are stocuri suficiente de gaze natural pentru a face față cererii crescute până la sfârșitul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gaze
pret
majorare