Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare

Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2022

Noua lege care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare, sâmbătă, în Austria. Conform legii, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care suferă de boli terminale sau au afecțiuni permanente și debilitante pot opta pentru a fi ajutate să-și pună capăt zilelor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parlamentul a aprobat legea în decembrie, după o decizie a Curții Constituționale cu privire la această problemă, relatează News.ro.

Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank CITEȘTE ȘI Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank

Fiecare caz care va face obiectul legii va fi evaluat de doi doctori, dintre care unul trebuie să fie expert în medicină paliativă.

Ei stabilesc dacă pacientul este capabil să ia această decizie în mod independent.

În plus, un termen de 12 săptămâni este necesar să treacă înaintea acordării accesului la sinuciderea asistată, pentru a asigura faptul că cererea nu este motivată de o criză temporară.

Limba irlandeză devine limbă oficială de lucru la nivelul Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Limba irlandeză devine limbă oficială de lucru la nivelul Uniunii Europene

Acest termen se reduce la două săptămâni în cazul pacienților ”în fază terminală” a unei boli.

Oficiali spun că guvernul a alocat fonduri pentru îngrijirile paliative astfel încât să se asigure că nimeni nu alege să moară când există alte opțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
sinucidere
asistat
lege