Producătorul german de arme Rheinmetall discută cu oficialii ucraineni legat de construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina

Producătorul german de arme Rheinmetall discută cu oficialii ucraineni legat de construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2023

The Kyiv Independent relatează că producătorul german de arme Rheinmetall este în discuții cu oficialii ucraineni cu privire la construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina, citând un raport din revista Der Spiegel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit șefului companiei, Armin Papperger, o fabrică ar putea fi înființată în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro și ar putea produce anual până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther, scrie News.ro.

Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema sa sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia CITEȘTE ȘI Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema sa sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia

Papperger a descris discuțiile cu guvernul ucrainean drept „promițătoare”, adăugând că speră într-o decizie „în următoarele două luni”.

Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câștiga împotriva forțelor ruse, de unde și nevoia de a produce rapid noi tancuri, potrivit lui Papperger, scrie AFP.

„Chiar dacă Germania ar pune la dispoziție (Ucrainei) cele 300 de tancuri Leopard 2 ale Bundeswehr, acest lucru ar fi în mod clar insuficient”.

După ce a amânat mult timp, cancelarul Olaf Scholz a dat undă verde la sfârșitul lunii ianuarie trimiterii în Ucraina a tancurilor Leopard, navă amiral a armamentului german.

Berlinul, care vrea să furnizeze în total 18 tancuri Leopard 2A6 din stocurile Bundeswehr, coordonează o coaliție de țări al cărei obiectiv este să trimită două batalioane de 31 de Leopard la Kiev și la care participă între altele Suedia, Finlanda, Portugalia sau Polonia.

La rândul său, industriașul Rheinmetall ar trebui să poată strânge aproape 250 de tancuri ca parte a ajutorului militar pentru Ucraina, dintre care multe vor merge în Republica Cehă și Slovacia pentru a înlocui transportul lor anterior la Kiev de vehicule blindate de fabricație rusă. Unele vor merge la Bundeswehr, altele în Ucraina, a spus Papperger.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
tancuri
ucraina