Rubla nu se oprește din scădere

Rubla nu se oprește din scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2023

Rubla rusă a căzut la un minim al ultimelor 15 luni, trecând de pragul de 92 de unități pentru un dolar, fiind afectată de cererea puternică de valută străină. Rubla a pierdut 8% din valoare față de moneda americană de la revolta eșuată a Wagner și până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Controalele de capital au ajutat la izolarea rublei împotriva efectelor geopolitice în cele peste 16 luni de când Rusia a invadat Ucraina, dar rebeliunea eșuată a lui Evgheni Prigojin din 24 iunie, a reverberat pe piețele financiare și a ridicat întrebări cu privire la controlul președintelui Vladimir Putin asupra puterii, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Aurelia Vișinescu, co-proprietar Domeniile Săhăteni: Nu e ușor să exporți vin românesc. Avem o problemă legată de imagine. Nu e suficient să mergi la un târg CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Aurelia Vișinescu, co-proprietar Domeniile Săhăteni: Nu e ușor să exporți vin românesc. Avem o problemă legată de imagine. Nu e suficient să mergi la un târg

Joi, la ora 06:30 GMT, rubla era cu 1,8% mai slabă față de dolar, la 92,66 unități pentru un USD, cel mai slab nivel de după 28 martie 2022.

De asemenea, pierduse 1,5% față de moneda europeană, tranzacționându-se la 100,50 de ruble pentru un euro EURRUBTN=MCX.

Țițeiul Brent, un reper global pentru principalul export al Rusiei, a scăzut cu 0,3%, la 76,43 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
dolar