Rusia amenință să interzică publicitatea pe Google în caz de măsuri restrictive împotriva mijloacelor sale media

Rusia amenință să interzică publicitatea pe Google în caz de măsuri restrictive împotriva mijloacelor sale media
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2017

Rusia ar putea interzice difuzarea de publicitate de către Google pe teritoriul său în cazul în care motorul de căutare va reduce distribuirea de știri din mass-media ruse precum postul de televiziune internațional Russia Today (RT) și agenția Sputnik, a avertizat marți vicepreședintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Aleksei Tolstoi, citat de EFE și RIA Novosti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Suntem, de asemenea, îngrijorați de un anumit conținut periculos pentru cetățenii Rusiei. Și dacă nu vom putea (să convenim cu Google) să prevenim aceasta, atunci vom interzice publicitatea sa prin intermediul unei legi', a declarat Tolstoi despre un răspuns posibil la inițiativa Google, în cadrul unui forum al tineretului la Moscova, arată Agerpres.

Eric Schmidt, președintele Alphabet Inc., companie a cărui subsidiară este Google, a declarat că gigantul american intenționează să dezvolte un algoritm care va diminua rezultatele de căutare ale Sputnik și RT, considerate în SUA ca instrumente de propagandă ale Kremlinului.

VIDEO Dezvăluiri după 9 ani ale unei discuții Sarkozy-Putin. Sarkozy: Să discutăm de subiecte sensibile. Putin: Ești obraznic! CITEȘTE ȘI VIDEO Dezvăluiri după 9 ani ale unei discuții Sarkozy-Putin. Sarkozy: Să discutăm de subiecte sensibile. Putin: Ești obraznic!

În octombrie, rețeaua de socializare Twitter a decis să nu mai publice conținuturi sponsorizate de Russia Today (RT) și Sputnik, ca urmare a suspiciunilor privind ingerința Rusiei în campania prezidențială americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
google