Rusia ia măsuri punitive împotriva a cinci companii IT străine pentru încălcarea legilor privind conținutul online

Rusia ia măsuri punitive împotriva a cinci companii IT străine pentru încălcarea legilor privind conținutul online
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2022

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat din Rusia a anunțat că ia măsuri punitive împotriva a cinci companii IT străine pentru încălcarea legilor privind conținutul online, care pot impune motoarelor de căutare să includă o declinare a răspunderii cu privire la încălcări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, a declarat că impune măsuri împotriva TikTok, deținută de ByteDance, serviciul de mesagerie Telegram, Zoom Video Communications, serviciului de chat Discord și Pinterest, scrie News.ro.

BNR vede viitorul cu pesimism: Previziunile privind activitatea economică, revizuite semnificativ în sens descendent pentru 2023 CITEȘTE ȘI BNR vede viitorul cu pesimism: Previziunile privind activitatea economică, revizuite semnificativ în sens descendent pentru 2023

Într-o declarație, Roskomnadzor a spus că măsurile sunt o reacție la eșecul companiilor de a elimina conținutul pe care agenția l-a semnalat ca fiind ilegal și vor rămâne în vigoare până când se vor conforma.

Niciuna dintre companii nu a răspuns imediat solicitărilor scrise de comentarii.

Roskomnadzor nu a precizat cu exactitate ce măsuri vor fi luate.

Motorul de căutare dominant din Rusia, Yandex, are deja o clauză de declinare a răspunderii pentru alte site-uri web pe care scrie: ”Roskomnadzor: site-ul încalcă legislația rusă”.

”Roskomnadzor a decis să aplice măsuri de executare... sub forma informării utilizatorilor de internet de către motoarele de căutare despre încălcările legislației ruse de către companii”, a spus autoritatea de reglementare.

Rusia a amendat mai multe firme de tehnologie, în mare parte străine, pentru că nu au șters conținutul pe care îl consideră ilegal. De asemenea, a avertizat site-urile împotriva încălcării unei legi adoptate la începutul lunii martie, care interzice ”discreditarea” forțelor armate, cu o pedeapsă de până la 15 ani.

Zilele trecute, instanțele ruse au amendat unitatea de streaming live a Amazon, Twitch, cu 2 milioane de ruble (33.900 de dolari) și Telegram, cu 11 milioane de ruble, pentru găzduirea conținutului despre care Moscova a spus că ar conține informații ”false” referitoare la evenimentele din Ucraina.

Parlamentarii ruși au aprobat în iulie un proiect de lege care prevede sancțiuni mai stricte pentru companiile străine de internet, inclusiv declinarea răspunderii pentru motorul de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
internet
tiktok