Rușii, tăiați de la KitKat și Nesquik

Rușii, tăiați de la KitKat și Nesquik
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

Gigantul alimentar Nestlé suspendă, printre altele, activitatea mărcilor KitKat și Nesquik în Rusia, după criticile pe care le-a adus la sfârșitul săptămânii trecute președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la legăturile companiei alimentare cu Rusia, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”În continuare, suspendăm renumitele mărci Nestlé, precum KitKat și Nesquik, printre altele. Am oprit deja importurile și exporturile ale produselor neesențiale în Rusia și din Rusia, am oprit orice publicitate și am suspendat toate investițiile de capital din țară. Desigur, respectăm pe deplin toate sancțiunile internaționale impuse Rusiei”, se arată într-un comunicat Nestlé.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

”Deși nu ne așteptăm să facem profit în țară sau să plătim taxe aferente în viitorul apropiat în Rusia, orice profit va fi donat organizațiilor de ajutor umanitar”, se mai adaugă în comunicat.

Nestle a mai precizat că activitățile sale în Rusia se vor concentra pe furnizarea de alimente esențiale, cum ar fi alimente pentru sugari și alimentație medicală/ pentru spitale, nu pe obținerea de profit, scrie News.ro.

”Această abordare este în conformitate cu scopul și valorile noastre. Susține principiul asigurării dreptului la hrană”, se menționează în comunicat.

”«Mâncare bună, viață bună». Acesta este sloganul Nestlé. Compania dvs., care refuză să părăsească Rusia. Chiar și acum, când există amenințări din partea Rusiei către alte țări europene. Nu numai către noi. Când există chiar șantaj nuclear din partea Rusiei”, a spus Zelenski, în timpul unui discurs adresat poporului Elveției.

”Ne-am redus semnificativ activitățile în Rusia: am oprit toate importurile și exporturile din și către Rusia, cu excepția produselor esențiale. Nu mai facem investiții și nu mai facem publicitate pentru produsele noastre. Nu facem profit din activitățile rămase”, a declarat un purtător de cuvânt al Nestlé pentru CNN.

”Faptul că noi, ca și alte companii alimentare, furnizăm populației alimente importante nu înseamnă că pur și simplu continuăm activitățile ca înainte. Suntem încă una dintre puținele companii alimentare active din Ucraina și uneori chiar reușim să distribuim alimente în Harkov”, a continuat purtătorul de cuvânt al Nestlé.

Compania elvețiană a anunțat pe 11 martie că a suspendat exporturile produselor sale din Rusia, cu excepția alimentelor esențiale, cum ar fi alimentele pentru copii. Nestlé a mai informat că a încetat să mai importe Nespresso și alte produse în Rusia, cu excepția alimentelor esențiale, precum hrana pentru copii, cereale și alimentele terapeutice pentru animale de companie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nestlé
nesquik
kitkat