Slovenia exercită presiuni asupra UE pentru miere

Slovenia exercită presiuni asupra UE pentru miere
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Slovenia exercită presiuni asupra Uniunii Europene pentru a solicita indicarea mai clară a țării de origine la etichetarea mierii, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Consumatorii ar trebui să vadă clar din ce țări vin diferitele tipuri de miere din amestecuri, a anunțat ministrul Agriculturii din Slovenia, Joze Podgorsek, după o întâlnire cu omologii din UE, scrie Agerpres.

Producția de zaibăr, vinul făcut celebru de Amza Pellea, este pe cale de dispariție CITEȘTE ȘI Producția de zaibăr, vinul făcut celebru de Amza Pellea, este pe cale de dispariție

În prezent reglementările indică dacă mierea din UE este amestecată cu mierea importată din China. Teoretic, cantități reduse de miere din UE pot fi amestecate cu cantități mari de amestecuri importate mai ieftine, fără ca acest lucru să fie clar pentru consumatori.

"Actualizarea reglementărilor privind etichetarea amestecurilor de miere este principala prioritate a președinției slovene iar sprijinul exprimat de statele membre UE ne aduce mai aproape de realizarea acestui obiectiv important", a declarat Podgorsek.

O actualizare ar întări de asemenea competitivitatea producătorilor de miere din UE pe piața internațională, a adăugat oficialul sloven.

Multe țări membre UE sprijină o astfel de decizie, inclusiv Germania.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele estimate sunt de aproximativ 1,47 de milioane de familii de albine. 

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
miere