Ungaria: Animale de companie, duse înapoi la adăposturi de proprietari

Ungaria: Animale de companie, duse înapoi la adăposturi de proprietari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2022

Chelsy, un câine cu ochi blânzi și cu o afecțiune a sistemului imunitar, a fost adus înapoi la un adăpost de animale din Ungaria, la doi ani după ce fusese adoptat, deoarece proprietarii lui nu și-au mai permis să achite facturile de la veterinar sau hrana, fiind nevoiți să își vândă locuința pentru a o scoate la capăt, relatează vineri Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Chelsy, în vârstă de 4 ani, nu este singurul câine aflat în această situație. Oamenii ajung în fiecare zi în pragul adăpostului Noah's Ark Animal Shelter spunând că nu mai pot avea grijă de animalele de companie din cauza condițiilor de trai din ce în ce mai grele și a prețurilor în creștere la energie, unii dintre proprietari fiind nevoiți să plece la muncă în străinătate, scrie Agerpres.

FOTO România a semnat pentru 32 de avioane F-16 din Norvegia. Când vin aeronavele și cât va plăti statul CITEȘTE ȘI FOTO România a semnat pentru 32 de avioane F-16 din Norvegia. Când vin aeronavele și cât va plăti statul

"Lista noastră cu animale returnate este extrem de lungă", a declarat Kinga Schneider, purtătoarea de cuvânt a adăpostului, cel mai mare din Ungaria, care are în grijă peste 1.200 de animale, de la câini salvați până la pisici și păsări de curte.

Adăpostul se confruntă la rândul său cu greutăți la achitarea costurilor în creștere la energie și hrană în timp ce donațiile - singura sursă de venit - s-au redus.

"Acum trăim de pe o zi pe alta și trebuie să chibzuim îndelung dacă putem să găzduim un animal, dacă putem susține financiar vindecarea unui animal", a spus Schneider.

Situația este similară în toate adăposturile din Ungaria, conform Alianței pentru Protecția Animalelor din Ungaria.

Alte țări, printre care și Marea Britanie, se confruntă cu probleme similare.

Una dintre principalele probleme este prețul din ce în ce mai mare la hrană, în creștere cu 20-30%, potrivit lui Zoltan Czibula, director general al AlphaZoo, unul dintre cele mai importante lanțuri de petshop-uri din Ungaria.

Proprietarii care își plimbă câinii într-un parc din Budapesta au confirmat creșterea cheltuielilor de întreținere ale animalelor de companie. "Este o creștere medie de 30% la toate costurile de acest fel (pentru animale). Și, pentru că toate celelalte costuri au crescut la rândul lor, ele sunt afectate cel mai mult", a spus Andras Biro jucându-se cu câinele său cocker spaniel negru. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
animale de companie