Ungaria semnează un acord gigant cu Emiratele Arabe pentru un proiect imobiliar la Budapesta. Modernizarea unei gări astăzi aproape abandonate. Proiectul generează îngrijorări

Ungaria semnează un acord gigant cu Emiratele Arabe pentru un proiect imobiliar la Budapesta. Modernizarea unei gări astăzi aproape abandonate. Proiectul generează îngrijorări

Premierul ungar Viktor Orban

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 mar 2024

Ungaria și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord de 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari) prin care un cartier degradat din Budapesta va fi modernizat, un proiect care a fost însă criticat chiar înainte de a fi oficializat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eagle Hills Properties LLC va colabora cu Guvernul de la Budapesta pentru a dezvolta și o gară parțial dezafectată, a anunțat ministrul maghiar de Externe ,Peter Szijjarto, după ce a semnat acordul cu ministrul de stat al Comerțului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Thani Al Zeyoudi.

Presa maghiară: Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană din cauza Ungariei CITEȘTE ȘI Presa maghiară: Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană din cauza Ungariei

Eagle Hills, cu sediul în Abu Dhabi, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Golf, cu proiecte mari în Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Este condus de Mohamed Alabbar, care a fondat Emaar Properties PJSC - firma care a construit cel mai înalt turn din lume în Dubai.

Letonia le ordonă rușilor care nu mai au permis de rezidență să părăsească țara CITEȘTE ȘI Letonia le ordonă rușilor care nu mai au permis de rezidență să părăsească țara

Anterior a fost relatat că Guvernul ungar va semna un acord cu Emiratele Arabe Unite în vederea construirii unui ambițios complex imobiliar în capitala Ungariei, Budapesta, proiect ce a suscitat îngrijorarea primarului.

Proiectul vizează modernizarea unei gări astăzi aproape abandonate și a împrejurimilor ei, pentru o sumă totală de 5 miliarde de euro. Potrivit unui document publicat joi seara pe site-ul guvernului ungar, autoritățile vor vinde acest teren situat nu departe de centrul capitalei unei entități private aleasă de Emirate, „fără a organiza o licitație”. În schimbul acestei investiții calificate drept una „de importanță majoră”, Ungaria se angajează să realizeze lucrări de infrastructură „de cel puțin 800 de milioane de euro”.

BCR Chișinău, vândută la Victoriabank, deținută de Banca Transilvania, care își consolidează poziția pe piața din Republica Moldova CITEȘTE ȘI BCR Chișinău, vândută la Victoriabank, deținută de Banca Transilvania, care își consolidează poziția pe piața din Republica Moldova

Prim-ministrul naționalist Viktor Orban își continuă astfel controversatul său plan de mari lucrări ce modifică fizionomia orașului, al cărui centru istoric este inclus în patrimoniul UNESCO.

În acest bastion al opoziției la nivel local, detractorii săi nu văd cu ochi buni acest nou proiect.

Vladimir Putin spune că economia Rusiei este prima din Europa și a cincea din lume CITEȘTE ȘI Vladimir Putin spune că economia Rusiei este prima din Europa și a cincea din lume

„Nu știm exact ce va construi investitorul”, și-a exprimat îngrijorarea primarul ecologist Gergely Karacsony, în fața presei și alături de alți parlamentari locali.

Pledând pentru mai puține blocuri-turn și mai multe spații verzi, primarul ar vrea să facă din această metropolă cu 2,6 milioane de locuitori, ce atrage petrecăreți și turiști, un loc „mai primitor și mai respectuos cu mediul”, a explicat el într-un recent interviu pentru AFP.

Grupul de hackeri ucraineni Kiborg publică datele a 38 de milioane de clienți ai celei mai mari bănci private din Rusia CITEȘTE ȘI Grupul de hackeri ucraineni Kiborg publică datele a 38 de milioane de clienți ai celei mai mari bănci private din Rusia

Potrivit unui sondaj realizat în decembrie pe un eșantion de o mie de locuitori de către institutele Median și 21 Research Center, 61% din populația capitalei ungare se opune acestei noi inițiative.

Acest plan a fost inițial dezvăluit în noiembrie de către site-ul de investigație Vsquare, specializat în Europa Centrală. Încredințat, potrivit acestor informații, grupului imobiliar Emaar Porprietes, el prevede „edificarea unui zgârie-nori de 220 de metri, mult peste limita maxim autorizată de 90 de metri.

VIDEO Grecia redeschide vechiul palat al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, după lucrări de 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Grecia redeschide vechiul palat al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, după lucrări de 16 ani

În decembrie, ministrul ungar al Construcțiilor, Janos Lazar, a apărat proiectul, supranumindu-l „maxi-Dubai”, ca reacțiile la titlurile din presă ce evocau un „mini-Dubai”. Rezultatul „nu va fi mediocru”, ci un proiect de „nivel internațional”, a insistat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban