Qatar a respins ultimatumul lansat de vecinii săi din Orientul Mijlociu, restricțiile continuă

Qatar a respins ultimatumul lansat de vecinii săi din Orientul Mijlociu, restricțiile continuă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2017

Restricțiile vizând Qatarul vor continua, după ce a respins ultimatumul lansat de vecinii săi din Orientul Mijlociu, a anunțat miercuri Arabia Saudită, citată de BBC News.

Miniștrii de Externe ai Arabiei Saudite, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite și Bahrainului, care s-au întâlnit la Cairo, au declarat că regretă răspunsul „negativ” al Qatarului la lista lor de cereri, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Potrivit diplomaților, Doha „nu înțelege seriozitatea și gravitatea situației”.

Ministrul saudit de Externe a declarat că vor fi luate noi măsuri împotriva Qatarului, la momentul potrivit, și că acestea vor respecta legea internațională.

Trump așteaptă scuze pentru acuzațiile privind Rusia CITEȘTE ȘI Trump așteaptă scuze pentru acuzațiile privind Rusia

Reuniunea a avut loc în condițiile în care a expirat termenul-limită pentru ca Doha să accepte lista de cereri sau să riște noi sancțiuni.

Printre condițiile impuse Qatarului se numără închiderea postului de televiziune Al Jazeera și reducerea relațiilor cu Iranul.

Într-o declarație făcută la Londra, înainte de decizia celor patru miniștri, șeful diplomației qatariote, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, a descris sistarea relațiilor cu țara sa drept „un asediu care este o gresiune clară și o insultă”.

“Răspunsul la disensiunile noastre nu îl reprezintă blocadele și ultimatumurilor, ci dialogul și rațiunea”, a adăugat el.

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrainul și Emiratele Arabe Unite au rupt luna trecută relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susține grupările jihadiste și căruia i-au cerut să își schimbe politicile.

Mica țară bogată în petrol și gaze este dependentă de importuri pentru a acoperi nevoile de bază ale populației sale de 2,7 milioane de oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
restrictii