Cum prevezi neprevăzutul

Cum prevezi neprevăzutul
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 mai 2016

Din momentul în care ai contractat un credit de nevoi personale și până când vei plăti ultima rată poți întâmpina evenimente neprevăzute care te aduc aduc în imposibilitatea de a-ți plăti obligațiile către bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pentru aceste situații, companiile de asigurări, oferă soluții ce pot garanta liniștea ta și a familiei tale prin acoperirea unei palete diversificată de riscuri: de la un accident nefericit, până la pierderea involuntară a locului de muncă.

Preluând modelul consacrat Erste Bank din Austria, BCR oferă activ, încă din 2009, Asigurarea Complexă de la BCR Asigurări de Viață clienților săi cu credite de nevoi personale.

Aceasta, prin protecția oferită - acoperirea riscului de somaj/concediu medical prelungit/invaliditate - s-a dovedit utilă pentru românii care au contractat un credit și au fost nevoiți să treacă prin perioada de criză dintre 2009 și 2011 datorită contextului economic. Acest produs a fost de un real ajutor pentru cei care s-au confruntat în special cu situații de somaj.

Confortul financiar oferit de acest tip de asigurare este acela că, în cazul producerii unor situații neprevăzute, BCR Asigurări de Viață VIG va prelua în totalitate sau, după caz, o parte din obligațiile tale de plată a creditului, iar tu vei fi scutit de grija suplimentară a plații ratelor de credit.

Contra unei prime fixe de asigurare, care se plătește împreună cu rata la credit, asigurătorul garantează, în caz de șomaj, plata a 24 de rate de credit pe întreaga durată a contractului de credit.

Șomajul nu este, însă, singurul risc la care ne gândim atunci când luâm un credit. Incapacitatea temporară de muncă (concediu medical prelungit) sau invaliditatea totală și permanentă, generate de un accident ori de o boală gravă sunt două riscuri la fel de importante.

Este important ca asigurarea pe care dorești să o achizitionezi să acopere riscurile cu cea mai mare probabilitate de apariție, în funcție de domeniul în care lucrezi. De exemplu, dacă lucrezi într-un mediu toxic, este utilă o asigurare care să acopere bolile căilor respiratorii.

În cazul în care lucrezi în construcții este indicată o asigurare care oferă protecție în cazul accidentelor de muncă.

Alte riscuri acoperite de Asigurarea Complexă de la BCR Asigurări de Viață sunt:

  • incapacitate temporară de muncă, caz în care asigurătorul plătește maxim 24 de rate de credit pe întreaga durată a contractului de credit
  • invaliditate totală permanentă, în acest caz ai garanția achitării integrale a soldului creditului de la data apariției evenimentului asigurat de către asigurător.

La ce trebuie să te uiți atent când îți iei asigurare și cum semnalezi producerea evenimentului asigurat

Asiguratorul îți va pune la dispoziție Condițiile Generale aferente asigurării, prin care te informează și despre clauze speciale care definesc situațiile când aceasta nu va achita daune. Acestea se numesc excluderi și, în cazul certificatelor care acoperă invaliditatea sau îmbolnăvirea, se referă în principal la boli cronice despre care clientul știa că le are, dar nu le-a declarat sau la situațiile când accidentele au fost provocate din neglijența asiguratului.

În plus, dacă asiguratul nu poate demonstra cu acte că se află în imposibilitatea de a muncii sau dacă eventualul accident a avut loc în timp ce asiguratul lucra fără forme legale, el nu va primi despăgubirea.  

Pentru a beneficia de acoperirea oferită de asigurător, trebuie urmați câțiva pași. În primul rând, trebuie să trimiți către compania de asigurare o notificare în termen de cel mult 15 de zile de la producerea evenimentului. Împreună cu această notificare trebuie trimise și actele necesare întocmirii dosarului de daună, în principal documente medicale care certifică starea de invaliditate sau de boală. Ulterior, asigurătorul va plăti ratele de credit direct către bancă.

Protejează tot ceea ce este important în viața ta!

Viața este însă plină de neprevazut și oricând se poate întâmpla ceva neplăcut. Totuși, accidentale fatale reprezintă un eveniment destul de frecvent. Dacă ai un credit pe numele tău, legea din România spune că, în caz de deces, familia ta va trebui să achite ratele până la plata integrală.

De aceea polița de viață este o asigurare pe care, pentru siguranța și liniștea ta și a familiei tale, este bine să o ai atunci când contractezi un credit.

Creditul de nevoi personale DIVERS de la BCR include o asigurare de viață oferită gratuit în condițiile îndeplinirii criteriilor de eligibilitate stabilite de asigurător. În caz de deces, ratele vor fi achitate integral în baza acestui certificat.

În plus, la același credit, poți atașa și o asigurare complexă ce acoperă șomajul, incapacitatea temporară de muncă (concediu medicat prelungit) sau invaliditatea totală și permanentă oferită de BCR Asigurări de Viață împreună cu BCR. Alege această asigurare ori de câte ori contractezi un credit! Această poliță poate fi solicitată în orice unitate BCR, iar angajații îți vor prezenta avantajele și beneficiile ei.

Exemplu reprezentativ: rată fixă fără asigurare complexă: 210 lei/lună, costul cu asigurarea complexă: 12 lei/lună, rata totală cu asigurare complexă: 222 lei/lună pentru un credit DIVERS BCR în valoare totală de 10.000 lei, pe 5 ani; dobândă fixă: 9,49%/an; comision analiză dosar de credit: 0 lei; comision administrare credit: 0 lei; valoare totală plătibilă: 12.598 lei; DAE = 9,91%. 

Oferta este valabilă până la 30 iunie 2016, pentru mai multe informații intră aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare bcr
credit nevoi personale
credit divers bcr