Apple repară una din vulnerabilitățile folosite de spyware-ul Pegasus

Apple repară una din vulnerabilitățile folosite de spyware-ul Pegasus
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2021

Producătorul iPhone-ului a lansat un patch de securitate pentru iOS, WatchOS și macOS, care repară două găuri grave de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu mai puțin de o zi înainte de prezentarea noilor iPhone-uri și anunțarea unor noi versiuni de iOS, WatchOS și macOS, Apple a lansat un patch de urgență și încurajează utilizatorii să-l instaleze cât mai repede.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Una dintre problemele reparate își au originea în componenta CoreGraphics a celor trei sisteme de operare. Primele indicii ale acesteia au fost descoperite de Amnesty International în luna august.

După analizarea fișierelor infectate, s-a descoperit cauza și s-a făcut imediat legătura cu mecanismul spyware-ului Pegasus. Pe 7 septembrie, raportul a fost trimis către Apple, care, în doar o săptămână, a lansat patch-ul.

A doua vulnerabilitate a fost descoperită în motorul de Safari, WebKit. Nu este clar dacă și aceasta este legată de Pegasus, însă, Apple spune că s-ar putea să fi fost exploatată deja de hackeri.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Apple urmează să-și prezinte noile iPhone pe 14 septembrie. Cu aceeași ocazie, compania americană va anunța când vor putea fi instalate cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, WatchOS și macOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
spyware
pegasus