Qualcomm își va extinde activitatea, urmând să producă inclusiv cipuri pentru BMW

Qualcomm își va extinde activitatea, urmând să producă inclusiv cipuri pentru BMW
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 nov 2021

Compania americană, Qualcomm, promite procesoare de desktop cel puțin la fel de bune precum cele dezvoltate recent de Apple și anunță un parteneriat cu BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Qualcomm anunță planuri de extindere dincolo de piața de smartphone-uri, planuri care includ, printre altele, procesoare de desktop pe scară largă și cipuri pentru industria auto.

Cel mai mare producător de chipset-uri pentru smartphone-uri va dezvolta cipuri pentru BMW, care le va folosi pe seria "Neue Klasse", ce urmează să intre pe piață în 2025.

Blue Screen of Death redevine albastru CITEȘTE ȘI Blue Screen of Death redevine albastru

Mașinile BMW vor folosi cipurile Qualcomm atât pentru a comunica cu centrele de date, cât și pentru a “vedea” în toate direcțiile, cu ajutorul unui sistem de computer vision.

Pe de altă parte, compania americană va lua mai în serios piața procesoarelor de desktop, unde a avut încercări timide până acum.

Qualcomm spune că lucrează la o nouă generație de SoC-uri pentru PC-urile cu Windows, care să le ducă acestora un nivel de performanță și eficiență energetică asemănător cu ceea ce Apple a reușit cu procesoarele M1 pentru Mac-uri.

Cu această promisiune, Qualcomm, pe de o parte, recunoaște superioritatea noilor procesoare Apple față de cele folosite de sistemele cu Windows, și, pe de altă parte, sugerează că Intel, care domină piața procesoarelor de PC, nu este la același nivel.

Qualcomm spune că va avea o nouă generație de procesoare ARM pentru PC-uri în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
cipuri
procesoare
bmw