Hackerii nord-coreeni au reușit cel mai mare jaf de criptomonede din istorie

Hackerii nord-coreeni au reușit cel mai mare jaf de criptomonede din istorie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2022

FBI și mai multe firme crypto susțin că în spatele atacului de luna trecută, care a vizat blockchain-ul Ronin, se află hackerii susținuți de guvernul nord-coreean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FBI anunță că a reușit să atribuie atacul din 23 martie, asupra rețelei de blockchain Ronin, grupului de hackeri Lazarus, grup despre care se cunoaște faptul că lucrează la comenzile guvernului din Coreea de Nord.

ULTIMA ORĂ Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea integrală a Twitter, evaluând platforma la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea integrală a Twitter, evaluând platforma la 43 miliarde dolari

În urma atacului asupra rețelei de blockchain folosită de popularul joc online Axie Infinity, hackerii nord-coreeni au furat monede digitale în valoare de aproape 615 milioane de dolari.

Nu doar FBI are dovezi care acuză Coreea de Nord de acest jaf digital. Două firme de blockchain, Chainalysis și Elliptic, spun și ele că în spatele atacului se află Coreea de Nord.

Nu este primul jaf digital derulat de hackerii nord-coreeni. Furtul monedelor digitale este, de ani buni, o strategie prin care țara cu o economie precară și vizată de numeroase sancțiuni încearcă pună mâna pe bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
jaf
axie infinity
blockchain
ronin