Acest restaurant chinezesc Xi Lai s-a deschis de puțin timp în locul vechiului (primului) Alioli, unde Popa Tatu se taie cu Știrbei Voda. Un parter de casă veche, cu o amenajare minimală, cu economie, doar să-i dea o fată cât de cât, dar fără vreo pretenție de design. Oricum, așa sunt cam toate restaurantele chinezești, deci nici nu ne-am fi așteptat la altceva.
Greu să-mi dau seama dacă meniul e mai original decât la alte restaurante, pentru că trebuie să fii într-adevăr de-al lor, sau apropiat al culturii chineze ca să-ți dai seama ce e diferit și ce nu. Eu am luat paste și porc cu legume. Au fost ceea ce mă așteptam să fie, și cam ce mă aștept să găsesc în farfurie de fiecare dată când merg la un restaurant chinezesc.
Chelnerița a fost, însă, diferențiatorul principal. Mică de ani, ar putea să meargă dimineața la liceu sau la facultate. A fost cea mai naturală, mai spontană și mai plăcută făptură pe care am întâlnit-o într-un astfel de rol în ultima vreme, și poate chiar în living memory.
Xi Lai e, așadar, încă un restaurant chinezesc, printre multe altele. Fac și livrare la domiciliu, am văzut mai mulți uberisti și glovoti decât clienți intrând și ieșind din restaurant. Dacă ar fi și numai pentru chelnerița emblematică, și tot le-aș dori să le meargă cât de bine se poate!