Românii alocă cei mai puțin bani din Uniunea Europeană pentru cazările în hoteluri și mesele la restaurante, potrivit unui raport al biroului european de statistică Eurostat, bazat pe date din 2017. Ponderea cheltuieilor pentru hoteluri și restaurante în totalul cheltuieilor gospodăriilor românești este de doar 3,1%, procentul alocat fiind de aproape 3 ori mai mic față de media europeană, de 8,8%.
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Mai mult, ponderea acestor cheltuieli a scăzut cu 0,2 puncte procentuale față de 2016, când se situa la 3,3%, și cu 2,8 puncte procentuale față de 2009, când ajungea la 5,9% din totalul cheltuielilor.
CITEȘTE ȘI Încrederea analiștilor CFA în economia românească a scăzut în luna noiembrie: Rata anuală a inflației este estimată la 4,23% în următoarele 12 luniDupă România, cele mai mici ponderi ale cheltuielilor pentru hoteluri și restaurante sunt în Polonia (3,6%) și Lituania (3,7%). În ceea ce privește alte țări din regiune, ponderea acestor cheltuieli este de 6,9% în Bulgaria, de 9,2% în Ungaria, de 7,4% în Slovenia și de 6,2% în Slovacia.
La nivelul Uniunii, cele mai mari ponderi ale cheltuielilor alocate de gospodării pentru restaurante și hoteluri sunt în Malta (20,1%), Cipru (17,5%) și Spania (16,8%).