Standard & Poor's a reconfirmat ratingul BBB-/A-3 al României, dar așteaptă inclusiv restructurarea companiilor de stat

Standard & Poor's a reconfirmat ratingul BBB-/A-3 al României, dar așteaptă inclusiv restructurarea companiilor de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

Agenția Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3, pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și monedă locală, cu perspectivă stabilă.

"Reconfirmarea rating-ului României este susținută de nivelul moderat al datoriei guvernamentale și al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creștere economică solide, în medie de 3,1% până în 2020. Perspectiva stabilă reflectă așteptările agenției privind majorarea deficitelor fiscale și externe ca rezultat al măsurilor de relaxare fiscală, în timp ce datoria guvernamentală și cea externă se așteaptă să rămână la un nivel moderat, susținut de creșterea economica solidă", apreciază Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Standard & Poor's consideră că nivelul ratingului ar putea fi îmbunătățit dacă sunt eforturi în continuare în privința consolidării bugetare, datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă, iar procesul de restructurare sau privatizare a întreprinderilor de stat va fi implementat cu succes, conducând la îmbunătățirea cadrului de guvernanță, la o creștere macroeconomică stabilă și predictibilă și la consolidarea finanțelor publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
standard
rating