VIDEO Jianu a prezentat la Profit LIVE harta antreprenorială: Zonele din jurul marilor orașe sunt "Valea Plângerii"

VIDEO Jianu a prezentat la Profit LIVE harta antreprenorială: Zonele din jurul marilor orașe sunt "Valea Plângerii"
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2016

Zonele din jurul marilor orașe reprezintă o adevărată "Vale a Plângerii" pentru întreprinzători, deoarece aceste orașe preiau întreaga forță de muncă și "pârjolesc" astfel totul în jurul lor, conform hărții antreprenoriale prezentată la Profit LIVE de către noul președinte al Consiliului Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Florin Jianu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"«Valea Plângerii» este, în general, în sfera de influență a marilor metropole, pentru că, dacă ne uităm la metropole precum Bucureștiul și regiunea limitrofă, Cluj, Timișoara, Iași, dacă ne-am uita la o hartă imaginară a antreprenoriatului, vedem că în jur pârjolesc tot, de la forță de muncă, care merge înspre metropolă, la intenția antreprenorială. De exemplu, Clujul: Dacă ne uităm la județele din jur, Sălaj, Bistrița, Mureș și toate județele au o intensitate antreprenorială foarte slabă, pentru că municipiul Cluj-Napoca preia tot", a spus Jianu.

Județele "nepârjolite" sunt Cluj, Timișoara, Arad, Constanța, Iași, municipiul București și chiar și Craiova, care "începe să ridice capul".

VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul \ CITEȘTE ȘI VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul "Made in Romania"; taximetristul îmi spune că nu mai producem piulițe cum făceam odată

El a arătat că, în perioada în care era ministru, lucra lunar cu o astfel de hartă a antreprenoriatului.

Florin Jianu a fost ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri și Turismului în 2014 și președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, în intervalul 2008-2016.

La finele săptămânii trecute, el l-a înlocuit pe Ovidiu Nicolescu la șefia Consiliului Național pentru IMM, cel care a condus patronatul de la înființare, în 1992 și care va rămâne președinte de onoare al Consiliului.

VIDEO Jianu a prezentat la Profit LIVE harta antreprenorială: Zonele din jurul marilor orașe sunt

viewscnt
Afla mai multe despre
jianu
imm
harta
valea