Arnaud Donckele, șeful restaurantului La Vague d'Or din Saint-Tropez, a fost desemnat de Gault et Millau bucătarul-șef al anului, potrivit Le Monde.
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
În cea de-a 50-a ediție a ghidului gastronomic Gault et Millau, al doilea ca importanță în Franța, care va fi lansată marți, Donckele este recunoscut pentru bucătăria sa „poetică”, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Lanțul de cineplexuri HappyCinema se extindeÎn mod normal, Gault Millau recunoaște noi talente, iar Donckele, în vârstă de 42 de ani, deține deja trei stele Michelin.
„Deși este consacrat, trebuie să îi sprijinim talentul, modestia, această extraordinară poezie a farfuriei”, a spus Jacques Bally, președintele ghidului, citat de AFP. „În lumea gastronomiei, vom găsi multe formate și ceea ce eu numesc poezie. Cu Arnaud Donckele, suntem în esența gustului la care toată lumea aderă”.
Cât privește patiseria, la această categoria a fost premiată Jessica Préalpato de la restaurantul Alain Ducasse din Plaza Athénée.
Laura Vidal de la La Mercerie din Marsilia și Julien Meurillon de la L'Arbre din Montpellier sunt cei mai buni somelieri ai anului.
Premiul „chef-d’œuvre de l’année”, acordat pentru succesul colectiv al unui restaurant, a fost acordat Le Louis XV al lui Alain Ducasse din Monte Carlo, care are deja trei stele Michelin.